Unngå voldtekt - bruk korsett

En indonesisk kremmer hevder å ha tjent seg rik på kinesiske kvinners frykt for å bli voldtatt. Omfattende rapporter om massevoldtekter av kinesiske kvinner under opptøyene i Indonesia i mai ga rekordsalg av såkalte «anti-voldtekts» korsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptøyene i Indonesia som førte til president Suhartos avgang, gikk i stor grad utover kinesere i landet. Voldtekter og overfall gjorde at kinesiske kvinner var livredde for å bevege seg utendørs. Men en forretningsmann hadde løsningen: «anti-voldtekts» korsetter skulle hindre rasende indonesere i å slippe til. Tidligere hadde salget av den moderne varianten av kyskhetsbeltet vært minimalt, men under opptøyene i mai satte salget fart. Kvinnegrupper hevder at det under ukene opptøyene varte ble gjennomført 168 gjeng-voldtekter. De fleste ofrene tilhørte gruppen av etniske kinesere i Indonesias hovedstad Jakarta. De etniske kineserne ble gjort til syndebukker for arbeidsløshet og galopperende inflasjon.

Tjente på andres ulykke

Korsettfabrikanten Simon Sanjaya, også han etnisk kineser, er svært fornøyd med tingenes tilstand.

- I etterdønningene av opptøyene med rapporter om omfattende voldtekter, kom kinesiske kvinner i hopetall til butikken, sier Sanjaya til nyhetbyrået AP.

Korsettet er laget i skai og rustfritt stål med hengelås. Ifølge produsenten er korsettet inspirert av victorianske kyskhetsbelter.

Kinesere utgjør bare en liten del av Indonesias befolkning på 202 millioner mennesker. Likevel står kineserne for en stor del av landets økonomi.

Rundt 1200 mennesker ble drept i opptøyene i Jakarta i mai som førte til Suhartos fall etter 32 år ved makten.