Unngår «shutdown», men fremdeles ingen løsning for «drømmerne»

USAs folkevalgte er enige om en budsjettavtale for resten av 2018 og unngår en ny runde med nedstengning av statsapparatet.

BUDSJETTENIGHET: USA unngår ny shutdown etter enighet i kongressen om en ny budsjettavtale. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix.
BUDSJETTENIGHET: USA unngår ny shutdown etter enighet i kongressen om en ny budsjettavtale. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs folkevalgte er enige om en budsjettavtale for resten av 2018 og unngår en ny runde med nedstengning av statsapparatet.

Faren for såkalt «shutdown» har vært overhengende etter hvert som en ny frist for budsjettenighet har nærmet seg. Men ifølge flere medier har Demokratene og Republikanerne nå blitt enige om en avtale om dekning av offentlige utgifter ut hele 2018.

«Starten på en ny æra»

Republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, omtaler avtalen som «starten på en ny æra for det amerikanske militæret».

Hans demokratiske motpart Chuck Schumer sier at avtalen oppfyller Demokratenes prioriteringer.

Budsjettforslaget har også støtte fra Det hvite hus og president Donald Trump. I avtalen ligger det en bevilgning på 12 milliarder kroner til et av presidentens hjertebarn, nemlig den planlagte muren ved grensen til Mexico.

Et viktig stridstema under forhandlingene har vært de såkalte «dreamer»-immigrantene. Demokratene har tidligere ikke vært villig til å gå med på en budsjettavtale uten en juridisk løsning som beskytter disse innvandrerne fra å bli deportert, men dette er ikke del av forslaget det nå er enighet om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer