Unngikk å kappe av leggen

Mens «Ekstrem forvandling» på TV gjør nesa mindre og puppene større, handler plastikkirurgi på sykehus om å redde liv og legeme. Bent Arvid Schultz berget foten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver uke legger en ny deltaker i TV-programmet «Ekstrem forvandling» seg under skalpellene til kirurgene på Akademikliniken i Stockholm. Større bryster. Fettsuging. Heving av øyelokk. Penere tenner. Rettere neser. Ønskelista er lang. «If it makes you happy, it can't be that bad,» synger den kvinnelige vokalisten i reklamen for programmet.

For trafikkskadde Bent Arvid Schultz fra Moss har ekstrem forvandling en helt annen betydning.

22. august i fjor skled motorsykkelen hans i oljesøl og veltet over i motsatt kjørefelt. Der kom det en bil. Bent Arvids venstre legg ble knust i sammenstøtet. Et amputasjonstilfelle, sa legene ved Ullevål universitetssykehus. Likevel klarte de å redde beinet.

- Dette er ekstrem forvandling. For meg betyr det alt å få beholde beinet. Det er helt utrolig at det går an, sier 39-åringen.

Ekstreme tilfeller

Avdelingsoverlege Sverre Harbo ved plastikkirurgisk avdeling på Ullevål universitetssykehus er lei av at plastikkirurgi ofte bare blir forbundet med større pupper og heving av øyelokk.

FAKTA

Plastikkirurgi

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer