Unngikk flyulykken med griseflaks. Nå får fotballaget psykologhjelp

Vegrer seg mot å fly igjen.

TOM: Dalkurds sportssjef - og tidligere målvakt - Adil Kizil sitter med en ekkel følelse etter flyulykken tirsdag. Foto: Nils Petter Nilsson/Expressen
TOM: Dalkurds sportssjef - og tidligere målvakt - Adil Kizil sitter med en ekkel følelse etter flyulykken tirsdag. Foto: Nils Petter Nilsson/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I rekken av negative nyheter i den tragiske flyulykken i de franske alper, var historien om Dalkurds Fotballförening en kjærkommen opptur.

Det svenske fotballaget var på vei til å ta ulykkesflyet etter treningsleiren deres i Barcelona, men ombestemte seg i siste sekund grunnet lang ventetid.

For en gangs skyld var ikke tålmodighet en dyd man burde etterstrebe. I stedet ble fotballspillernes rastløshet redningen.

To døgn er gått siden Dagbladet snakket med Dalkurds sportssjef Adil Kizil. Nå kan han fortelle at spillerne fortsatt er preget av situasjonen.

- De som sliter i klubben, skal få hjelp. Dette må vi ta på alvor. Det er tragisk og utrolig trist. Det oppleves helt tomt akkurat nå. Det er tungt for hele laget vårt, sier Kizil til Dagbladet.

Redd for å fly igjen Dalkurd tilbyr samtlige spillere psykologhjelp.

- Det er veldig viktig å få pratet om dette. Dette er noe vi aldri kommer til å glemme, sier klubbens sportssjef.

- Jeg har foreløpig ikke møtt spillerne etter flyulykken, men vi møtes senere i dag. Følelsen er ikke god. Det skal bli godt å få pratet om dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.