TOM: Dalkurds sportssjef - og tidligere målvakt - Adil Kizil sitter med en ekkel følelse etter flyulykken tirsdag. Foto: Nils Petter Nilsson/Expressen
TOM: Dalkurds sportssjef - og tidligere målvakt - Adil Kizil sitter med en ekkel følelse etter flyulykken tirsdag. Foto: Nils Petter Nilsson/ExpressenVis mer

Unngikk flyulykken med griseflaks. Nå får fotballaget psykologhjelp

Vegrer seg mot å fly igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I rekken av negative nyheter i den tragiske flyulykken i de franske alper, var historien om Dalkurds Fotballförening en kjærkommen opptur.

Det svenske fotballaget var på vei til å ta ulykkesflyet etter treningsleiren deres i Barcelona, men ombestemte seg i siste sekund grunnet lang ventetid.

For en gangs skyld var ikke tålmodighet en dyd man burde etterstrebe. I stedet ble fotballspillernes rastløshet redningen.

To døgn er gått siden Dagbladet snakket med Dalkurds sportssjef Adil Kizil. Nå kan han fortelle at spillerne fortsatt er preget av situasjonen.

- De som sliter i klubben, skal få hjelp. Dette må vi ta på alvor. Det er tragisk og utrolig trist. Det oppleves helt tomt akkurat nå. Det er tungt for hele laget vårt, sier Kizil til Dagbladet.

Redd for å fly igjen Dalkurd tilbyr samtlige spillere psykologhjelp.

- Det er veldig viktig å få pratet om dette. Dette er noe vi aldri kommer til å glemme, sier klubbens sportssjef.

- Jeg har foreløpig ikke møtt spillerne etter flyulykken, men vi møtes senere i dag. Følelsen er ikke god. Det skal bli godt å få pratet om dette.

Det blir trolig svært spesielt neste gang Dalkurd skal fly sammen på reise.

- Jeg har aldri hatt flyskrekk, men jeg kommer til å bære med meg dette lenge. Redselen vil nok være der neste gang jeg flyr, innrømmer Kizil.
Fikk panikk Det ble dramatisk da Dalkurd ankom flyplassen i Barcelona på tirsdag. Dalkurd fordelte sine spillere og trenere på tre av de fire flyene som lettet fra Barcelona.

Det fjerde flyet, et Airbus A320-fly, styrtet i nærheten av byen Digne-les-Bains i Provence i de franske alper. Alle 150 om bord omkom.

- Man kan si at vi hadde veldig, veldig flaks. Familiene våre hadde hørt at vi skulle fly fra Barcelona og mellomlande i Tyskland. Da de hørte om ulykken, fikk de panikk og bombarderte oss med meldinger og anrop, fortalte Kizil til Dagbladet på tirsdag.

Panikken ble ikke mindre av at Dalkurds spillere og trenere ikke rakk å skru på mobilene da de mellomlandet.

- Da vi mellomlandet i München, hadde vi så kort tid på oss før neste fly at vi aldri skrudde på telefonene våre. Det økte panikken ytterligere hos våre nærmeste. Vi ante fred og ingen fare helt til vi skrudde på mobilene våre, forteller Kizil, som hadde 200 tapte anrop.

- Det dukket plutselig opp hundrevis av meldinger og tapte anrop. Da skjønte vi at noe hadde skjedd. Vi var raske med å skrive på sosiale medier at vi ikke var involvert i ulykken.

- Sjokkerte og tomme En stund var Kizil og hans gruppe bekymret for at de andre gruppene hadde havnet i ulykken. De klarte ikke å få kontakt med de øvrige spillerne, all den tid deres mobiler var avslått. 

- Vi ble naturligvis bekymret. Hadde det skjedd noe med de andre? Etter hvert skjønte vi at det ikke var våre fly som hadde krasjet. Vi fikk ringt rundt og sjekket at alt heldigvis gikk bra med våre, forteller Kizil.

- Det er klart det var veldig skremmende. Vi var sjokkerte og tomme da vi landet. Alle menneskene som omkom, var på samme insjekking som oss. Vi gikk til samme gate. Det er forferdelig å tenke på.

HELDIGE: Dalkurds spillere hadde havnet på ulykkesflyet om de ikke var så utålmodige. Foto: Dalkurd FF (med tillatelse)
HELDIGE: Dalkurds spillere hadde havnet på ulykkesflyet om de ikke var så utålmodige. Foto: Dalkurd FF (med tillatelse) Vis mer