Unngikk pilotstreik i Widerøe

Partene kom til enighet etter mekling på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Meklingen mellom Widerøe og selskapets 336 piloter om ny lønnsavtale startet klokka 10 i går formiddag. Fristen for å komme i mål gikk opprinnelig ut ved midnatt, men partene forhandlet seg gjennom gjennom natta.

Like etter klokka 06 i dag tidlig ble det klart at selskapet unngår streik. 

- Vi er lettet og glade for at vi er kommet i havn etter krevende forhandlinger, skriver selskapets administrerende direktør Per Arne Watle i en pressemelding. 

Partene kom til enighet etter at en skisse til løsning ble lagt på bordet i løpet av natta.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått til en avtale som begge parter har akseptert, og dermed unngått streik, sier Widerøes informasjonsdirektør Gøril Wiker til Dagbladet.no.

Innstilte avganger

Selskapets flyavganger går i morgentimene som normalt, med unntak av de som ble innstilt i går ettermiddag. Dette gjelder enkelte flygninger på Vestlandet og i Finnmark, som ble kansellere for å sikre at fly og mannskap kom tilbake til sine respektive baser i tilfelle streik.

- Passasjerene det gjelder er allerede blitt kontaktet og booket om til tidligere avganger eller alternativ transport, sier Gøril Wiker til Dagbladet.no.

UNNGIKK STREIK: Partene kom til enighet i dag tidlig. Foto: SCANPIX
UNNGIKK STREIK: Partene kom til enighet i dag tidlig. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi regner med at all trafikk går som normalt i løpet av morgentimene eller seinest utpå formiddagen, legger hun til.

Dersom partene ikke hadde kommet til enighet om ny tariffavtale, ville Widerøes Flygerforening tatt ut samtlige piloter ut i streik. Det ville i så fall ført til at alle selskapets fly ble satt på bakken.• Widerøes hjemmesider