Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unnis store sjanse

BERGEN (Dagbladet): Den doble Spellemannpris-vinneren Unni Wilhelmsen (25) er nå i ferd med å få sin store internasjonale mulighet. Torsdag underskrev hun en kontrakt med Polygram som innebærer lansering over hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg kan ikke garantere noe nytt a-ha-eventyr, men Unni får i alle fall sjansen, sier Ole Evenrud. Det var Evenrud som for to år siden oppdaget Wilhelmsen, og nå er han vitne til at hans "baby act" blir omfavnet av hele den internasjonale Polygram-familien.

Pensjonen sikret

Dagbladet kunne i begynnelsen av mars fortelle om stor interesse for Unni Wilhelmsen fra den internasjonale platebransjen. Nå har denne interessen konkretisert seg i en svært omfattende kontrakt for Wilhelmsen. Kontrakten er på fire album, og den gir et større forskudd til artisten. - Jeg kan ikke si hvor mye forskuddet er på, men det er stort, sier Wilhelmsen. - Unni har sikret pensjonen sin. Dette er den mest omfattende kontrakten jeg har sett noensinne, melder Evenrud. Men heller ikke han vil ut med hvor stort Wilhelmsens forskudd er.

Direktøren for Polygram i Norge, Jørn Johnsen, har konsernets Europeiske ledelse i ryggen i satsningen på Wilhelmsen. Europa-sjef Rick Dobbis har gitt sin velsignelse til det hele.

- Er hun norsk?

- Det er stor interesse for Unni fra nøkkelfolk i Polygram. Over hele verden har folk klokkertro på henne, kommenterer Johnsen.

- Når folk hører henne første gang, er det ingen som tror hun kommer fra Norge. De spør liksom hvor i Minneapolis hun kommer fra, sier Evenrud. Han tror på en lansering av Unni Wilhelmsen i Europa og USA i august eller september. Før den tid kommer det en hel haug med høye Polygram-herrer for å overvære Wilhelmsens konsert på Rockefeller i Oslo den 9. mai.

- Vet det går bra

I slutten av mai drar Wilhelmsen til New Orleans for å spille på en stor kongress der Polygram-direktører fra hele verden vil være samlet. På den eksklusive listen over artister som får opptre står blant andre Boyz II Men, Herbie Hancock, Jon Bon Jovi - og Unni Wilhelmsen!Wilhelmsen selv gir uttrykk for skrekkblandet fryd i forhold til det verdensomspennende lanseringssirkuset hun nå er i ferd med å kaste seg ut i. - Dette er jo ganske drastisk. Derfor lukket jeg igjen øynene da jeg skrev under, forteller hun.

Hun stoler på at Polygram holder ord når de sier at de skal satse på henne.- De kan ikke sitte på baken etter å ha lagt dette forskuddet på bordet, mener hun. Etter vel en måned i butikkene har Wilhelmsens nye album "Definitely Me" solgt 16000 eksemplarer.

UNNIS MENN: De har grunn til å smile over at Unni Wilhelsen nå er sikret en internasjonal platekontrakt. Fra venstre manager Brian Lane, Polygram- salgssjef Eddie Nygren, selskapets norskansvarlige Erling Johannessen, Unni Wilhelmsen, artistansvarlig Ole Evenrud og Polygram- direktør Jørn Johnsen.