Erna Solberg om julefeiringsdebatten:

- Unnlatelsessynd å kutte skolegudstjenesten i jula

Erna Solberg (H) mener det blir rart om en skal tilpasse seg så mye at julegudstjenesten forsvinner ut av julefeiringen i skolen. 

Statsminister Erna Solberg (H) beklager at enkelte skoler velger bort julegudstjenester og kaller det et brudd på Norges historiske grunnlag.
KrF-leder Knut Arild Hareide tok opp deba Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) beklager at enkelte skoler velger bort julegudstjenester og kaller det et brudd på Norges historiske grunnlag.
KrF-leder Knut Arild Hareide tok opp deba Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): KrF-leder Knut Arild Hareide tok opp spørsmålet om skolegudstjenester i jula i Stortingets spørretime i dag.

Han peker på rektorene i Voss kommune som i har bestemt seg for å si nei til julegudstjeneste i kirken og spurte statsminister Erna Solberg om hvilket signal hun ville sende.

- Å ha det tilbudet synes jeg er en helt naturlig del av norsk skolehverdag. Jeg mener det blir rart, og en liten unnlatelsessynd om vi skal tilpasse oss så mye at vi unnlater å ta med oss den viktigste delen av hvorfor vi feirer jul i vår del av verden, svarte en tydelig Solberg, som også understreket at ingen skal tvinges med mot sin vilje.

- Brudd med historisk tradisjon

- Norge er et land som historisk sett har vært et kristent land, og julegudstjenesten har dreid seg om Jesus og Gud og julefeiringen har dreid seg om det og ikke nisser og juletær. Å miste det båndet vil være en formidling som vil være et brudd med den historiske tradisjonen, sa Solberg, og pekte på at hun mener Norge blir et mer tolerant og åpent samfunn ved å være trygge på egne verdier og egen historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer