«Unnskyld» - igjen

NEW YORK (Dagbladet): Mens presidenten ba om tilgivelse - igjen - for sin oppførsel i Lewinsky-saken på et valgmøte i Orlando i går, sendte Starr to sett med dokumenter, til sammen 36 kasser, over til Kongressen og kongressleder Newt Gingrich.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed har han satt punktum for den åtte måneder lange etterforskningen mot Bill Clinton. Materialet innholder alt råmaterialet fra vitneprovene i storjuryen, inkludert Monica Lewinskys vitneprov som antas å inneholde intime detaljer om sexmøtene i Det hvite hus, og presidentens vitneforklaring på video.

Riksrett

Det skal også være 150 sider i en egen rapport hvor Starr skriver hva han mener er handlinger som må føre til riksrett. At alt materialet nå er klart kom som en overraskelse på hele det politiske miljøet i Washington. For å sikre lasten til Capitol svermet det av politifolk utenfor bygningen.

Talen til Clinton kom få timer etter at presidenten hadde hatt et følelsesladet møte med ni demokratiske ledere i Det hvite hus i går morges. Etter møtet ga demokratenes innpisker, David Bonior, klar beskjed om at presidenten burde snakke like åpent ut til det amerikanske folk.

Og Clinton ba om unnskyldning.

Fryktelig tid

- Dette er den frykteligste tida jeg noen gang har opplevd. Det er også den viktigste tida i mitt liv. Jeg har sviktet min egen familie og folk som stolte på meg. Jeg ber om å få tilgivelse og forståelse. Jeg har bestemt meg for at dette aldri mer skal skje. Jeg er fryktelig lei meg for å ha sviktet dere alle, sa Clinton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer