-Unnskyld, Haakon

HAMBURG (Dagbladet): Tv-kjendisen Sandra Maischberger (35) fikk kronprins Haakons tilgivelse da hun møtte ham i går kveld. Møtet endte med håndtrykk og smil. - Jeg er så glad for at han fortalte meg at kronprinsesse Mette-Marit har det bedre og vil bli helt frisk igjen, sier Maischberger til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet mellom Norges tronarving og Tysklands regjerende TV-dronning fant sted under mottakelsen som Hamburgs ordfører Ole von Beust og hans delstatsregjering arrangerte for kronprinsen i hansabyens rådhus i går kveld.

- Jeg er så lykkelig over å høre fra kronprins Haakon at Mette-Marit ikke vil få varige men av forbrenningsskadene, og at hun er i rask bedring og ikke lenger må unngå å være ute i lyset, sier Maischberger.

Skrev brev

- Jeg har virkelig hatt det vondt de siste dagene. Hva i Guds navn har skjedd? har jeg tenkt. Denne saken har gått inn på meg. Jeg har vært redd for at Mette-Marit kunne være alvorlig skadd. Men mine sorger har selvfølgelig vært ubetydelige i forhold til det Mette-Marit selv har gått gjennom, fortsetter hun.

Maischberger forteller at hun har skrevet to personlige brev til Slottet og bedt om unnskyldning for det som skjedde under det fatale tv-intervjuet på Skaugum. Hun var allerede før intervjuet invitert til mottakelsen i går, og ba i den forbindelse om et personlig møte.

- Han understreket at ingen er å klandre for det inntrufne. Kronprins Haakon er en kul fyr, slik han har opptrådt. Han er virkelig storartet, i likhet med Mette-Marit. Jeg er takknemlig for at jeg fikk uttrykke min personlige beklagelse. Men jeg vet at jeg i øyeblikket neppe har mange venner i Norge, fortsetter Maischberger.

Kongelig møte

Rammen rundt møtet mellom Maischberger og kronprins Haakon var kongelig i formen. Ledsaget av ministerråd Petter Ølberg og Slottets pressesjef Wenche Rasch ventet tv-stjernen i et tilstøtende rom mens kronprinsen hilste på borgermester von Beust. Deretter ble hun ført inn i blitzlyset.

- Som leder for tv-teamet var ansvaret for opplegget på Skaugum mitt, sier Maischberger.

Hun utelukker ikke lenger at refleks fra sola via de fem lampene som ble brukt, kan ha medvirket til forbrenningsskadene hos kronprinsparet.

- Våre undersøkelser pågår. Men det er allerede klarlagt at det ikke var feil ved lampene. Det ble ikke brukt reflektorer, som påstått i enkelte medier. Men årsaken kan ligge i vekselvirkningen mellom det ekstremt sterke sollyset denne dagen og refleks fra lampene.

Sandra Maischberger understreker at hun aldri har opplevd noe liknende under sine minst 500 intervjuer i løpet av 13 år som tv-reporter.

«Under huden»

Hun gjør gjerne et nytt intervju med det norske kronprinsparet, som hun beskriver som enestående både som mennesker og kongelige.

Hun er flau over egenreklamen for intervjuet som ble lagt ut på n-tv's nettside. «Et intervju som gikk under huden,» lød tittelen.

- De fleste av mine kolleger har oppført seg skikkelig. Men ikke alle forsto alvoret.

Tittelen ble forandret etter at Tysklands største avis, Bild, hadde beskrevet påfunnet som en skandale. Sjefredaktør Kai Thäsler i n-tv ba om unnskyldning både på tysk og norsk.

For Sandra Maischberger har oppslagene om det forbrente kronprinsparet og Mette-Marits avlyste Tysklands-reise ført til ytterligere berømmelse.

Etter to år som superstjerne med egne talkshow i n-tv tar hun nå skrittet over i ARD. Hos den største statlige tyske fjernsynssenderen er hun sikret at seertallene, og sikkert også inntektene, blir mangedoblet.

<!--BTEK0--> I BLITZLYSET: TV-stjernen Sandra Maischberger fikk møte kronpins Haakon i forbindelse med mottakelsen som Hamburgs ordfører Ole von Beust (t.h.) holdt i rådhuset.