- Unnskyld meg, Facebook, men hvor var det libanesiske flagget da det smalt i Beirut?

Reagerer på at omverdenen ikke gir blodig IS-angrep i Beirut samme oppmerksomhet som blodbadet i Paris.

VISER SIN STØTTE: Berlinere samles foran Brandenburger Tor lyssatt i det franske flaggets farger for å markere støtte til det franske folk. På Facebook har mange lagt et slags filter i Tricolorens farger over sitt profilbilde for å vise sin medfølelse etter tarrorangrepene. Foto: Hermann Bredehorst/Polaris/NTB Scanpix
VISER SIN STØTTE: Berlinere samles foran Brandenburger Tor lyssatt i det franske flaggets farger for å markere støtte til det franske folk. På Facebook har mange lagt et slags filter i Tricolorens farger over sitt profilbilde for å vise sin medfølelse etter tarrorangrepene. Foto: Hermann Bredehorst/Polaris/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Unnskyld meg Facebook, men hvorfor skal jeg endre på profilbildet mitt for å vise støtte til Frankrike og borgerne i Paris? Hvorfor i helvete skulle jeg gjøre det? spør libanesiske Hassan Jalloul på Facebook, i et innlegg som til nå er delt mer enn 16 600 ganger og som har fått mer enn 15 000 til å trykke på «liker»-knappen.

Libaneseren er støtt av at nettsamfunnet har gjort det mulig å legge et slags filter over profilbildet sitt med det franske flaggets farger for å vise sin medfølelse med det terrorrammede franske folket.

For hvor var Facebook da det smalt i Beirut bare for et par dager siden, undrer Jalloul?

Og underforstått:

Hvor var EU-lederne som nå kaster om seg med støtteerklæringer til Frankrike, og USA som i kjølvannet av Paris-terroren har lovet å knekke ondskapen?

Blodige angrep i Beirut For på torsdag gjennomførte IS selvmordsbombeaksjoner i Beirut. Minst 43 menneskeliv gikk tapt og minst 239 ble skadd, melder CNN.

En IS-tilknyttet gruppe hevder å stå bak angrepet. Tilstanden er kritisk for mange av de sårede, opplyste Libanons helseminister Wael Abou Faour torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer