Barbie får rullestol og proteser:

- Unnskyld meg mens jeg gråter i 300 år

Barbie lanserer dokker med funksjonsnedsettelser.

BARBIE: Denne høsten kommer den nye kolleksjonen Barbie-dokker i salg. Den kommer til å inkludere dokker med rollestol og proteser, opplyser produsenten. Foto: Mattel
BARBIE: Denne høsten kommer den nye kolleksjonen Barbie-dokker i salg. Den kommer til å inkludere dokker med rollestol og proteser, opplyser produsenten. Foto: Mattel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barbie fyller i år 60 år, og gjør stadig nye tilpasninger for å holde seg aktuell. Nå annonserer leketøysprodusenten Mattel, som står bak dokkene, at deres neste kolleksjon består av dokker med både rullestol og protese.

En av dem som jublet høyt da nyheten ble annonsert var forfatter og kunstner Jessica Jewett (37). Hun er født med sykdommen leddsykdommen Arthrogryposis multiplex congenita, og er rullestolbruker.

- Unnskyld meg mens jeg gråter i 300 år fordi dette var leketøyet jeg trengte som liten jente. Jeg kommer definitivt til å kjøpe en. Jeg bryr meg ikke om at jeg er 37 år gammel, skriver hun i et innlegg på Twitter.

I løpet av oppveksten på 80-tallet, har hun ingen erindring av at hun fant noen dokker eller leketøy der hun følte seg representert på samme måte som vennene hennes.

- Det tok meg tilbake til da jeg var 6 år gammel, og spurte mamma og bestemor hvorfor det ikke var noen dokker som så ut som meg. Jeg hadde en følelse av at jeg var annerledes, men forsto aldri hvorfor dette var noe som skulle skjules, sier hun i et intervju med Huffington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer