- Unnskyld, Norge!

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): - Jeg ber hele det norske folk om unnskyldning. Det var jævlig dumt sagt, og jeg mente det ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Sveriges næringsminister Björn Rosengren til Dagbladet minutter etter at fadesen ble vist på TV-skjermen i går kveld.

-Lei meg

- Jeg er virkelig dypt lei meg for dette. Sannheten er at jeg ofte er misunnelig på Norge og deres framgang. Men etter at intervjuet var over gikk vi der og spøkte, og det hele var sagt med glimt i øyet. Etter en lang natt med forhandlinger satt fleipen løst, unnskylder Rosengren, som trodde at svensk TVs team hadde slått av kameraet.

Umiddelbart etter innslaget ringte den svenske ministeren til Telenors styreformann Arnfinn Hofstad.

- Han aksepterte min uforbeholdne unnskyldning, sier den svenske næringsministeren Björn Rosengren til Dagbladet.

- Så du mener ikke at Norge er noen Sovjet-stat?

- Nei, selvfølgelig ikke. Det hele ble sagt i spøk, gjentar Rosengren.

Rosengren ringte også Dag Jostein Fjærvoll seinere på kvelden for å uttrykke sin beklagelse. Den norske samferdselsministeren var reist hjem til Stokmarknes for å hvile ut etter fusjonsstrabasene.

Ikke første gang

Det er ikke første gangen den blå-gule ministeren slenger med leppa og må be om unnskyldning i forbindelsen med fusjonsplanene mellom Telenor og Telia.

Allerede i januar måtte Rosengren krype til korset og be samferdselsminister Odd Einar Dørum om unnskyldning etter utspillet om at den fusjonerte Telia-Telenor «blir et svensk selskap».

Unnskyldningen kom etter at statsminster Kjell Magne Bondevik selv reagerte og tvang Sveriges næringsminister til å bite i seg utspillet.