Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Unnskyld, teknisk feil

Gårsdagens massakre i Gaza kostet 18 sivile livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israels statsminister Ehud Olmert gikk i dag ut og beklaget gårsdagens angrep mot et tettbefolket boligområde i Beit Hanoun i Gaza. Den blodige massakren kostet 18 mennesker i en storfamilie livet, 60 andre ble hardt skadd i angrepet.

Olmert hevder angrepet skyldtes en teknisk feil i det israelske artilleriet.

- Jeg er veldig ukomfortabel med denne hendelsen. Jeg er veldig oppskaket, sa Olmert. Han jobber nå med å få til et møte med palestinernes president, Mahmoud Abbas.

- Han vil bli ovverrasket når han sitter sammen med meg over hvor langt vi er rede til å gå. Jeg kan tilby han mye, sier Olmert.

Sterke reaksjoner

Den israelske offensiven i Beit Hanoun i Gaza startet for en uke siden. Målet er å bekjempe palestinske militante som skyter ut hjemmelagde raketter mot israel fra området.

Senest i forrige uke hadde FNs generalsekrær Kofi Annan samtaler med Ehud Olmert. Annan ba Israel vise maksimal tilbakeholdenhet i Gaza. Generalsekretæren hadde også samtaler med Mahmoud Abbaa om at de palestinske selvstyremyndighetene måtte jobbe for å forhindre militante gruppers rakettutskytninger mot Israel.

FN gikk raskt ut og fordømmet angrepet, det samme gjorde Norge.

STERKE REAKSJONER: Her gravlegges to av barna som ble drept i gårsdagens massakre. Foto: SCANPIX
STERKE REAKSJONER: Her gravlegges to av barna som ble drept i gårsdagens massakre. Foto: SCANPIX Vis mer

De sterke reaksjonene fikk Olmert til å reagere. Han sier han synes angrepet var svært uheldig, og legger vekt på at han personlig har jobbet med å finne årsakene til angrepet.

- Denne enkelthendelsen skyldtes en teknisk feil i det israelske artilleriet. Jeg har sjekket det og fått verifisert det. Angrepet var ikke planlagt, sier Olmert.

Forsetter offensiven

Etter beklagelsen la han til at Israel vil fortsette den militære offensiven i Gaza. Olmert understrekte at Israel vil gjøre alt for å forhindre at liknende ulykker finner sted igjen, men la ikke skjul på at slike tragedier kan finne sted igjen.

- Det er mulig at det skjer igjen, sa Olmert.

Gårsdagen angrep var ifølge Olmert ment å treffe et rakett-oppbevaringssted.

Olmertt sier han er klar til å terffe Abbas når som helst i forbindelse med offensiven. Han mener at palestinernes president har forhindret at et slikt møte kunne finne sted tidligere.

image: - Unnskyld, teknisk feil

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!