«Unnskyld, unnskyld. Det bare skjedde»

Den drapssiktede 21-åringen innrømmet Torshov-drapet på telefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): -  Han fortalte at de hadde blitt angrepet med kniv, og så hadde den 41 år gamle kvinnen kommet løpende mot dem med en heroinsprøyte. Da svartnet det for ham, og han skjøt, sier André Petrusson.

Søsteren hans, Tanya Petrusson (20), ble drept av en heroinoverdose forrige tirsdag. Søndag kveld ble kvinnen som er siktet for å ha satt overdosen drept. Den 21 år gamle kjæresten til Tanya er siktet for drapet på den 41| år gamle kvinnen..

Bare fem minutter etter drapet søndag kveld skal 21-åringen ha ringt til Tanyas bror og vedgått drapet.

-  Han var helt fortvilt, og beklaget alt. Men han hadde drept i selvforsvar, sier André.

-  Han elsket Tanya

Dagbladet møtte familien til Tanya Petrusson seint i går kveld. Han forteller at den nå drapssiktede 21-åringen - sammen med en kamerat - skulle opp til den 41 år gamle kvinnen for å spørre hvorfor de hadde ranet Tanya.

Kjæresten hadde nemlig oppdaget at 4500 kroner, som Tanya hadde spart i en vase for å kjøpe bursdagsgave til moren, var forsvunnet sammen med en del andre ting. Men med en gang de begynte å spørre om stjelingen, skal de tre personene i leiligheten ha blitt aggressive, ifølge broren.

-  Han planla aldri å drepe noen. Da hadde han gått inn der maskert og bare gjort det. Men når han, i alle sin sorg og frustrasjon over tapet av sin elskede Tanya, ble angrepet med en heroinsprøyte, så bare skjedde det, sier mamma Unni Petrusson.

STØTTER KJÆRESTEN:  Mamma Unni og bror André Petrusson pratet i går kveld med Tanyas 21-årige kjæreste     på telefon. Han innrømmet drapet, men sier det var enten hans liv eller 41-åringens. Hun skal ha kommet løpende mot ham med en heroinsprøyte. Foto: Torbjørn Grønning
STØTTER KJÆRESTEN: Mamma Unni og bror André Petrusson pratet i går kveld med Tanyas 21-årige kjæreste på telefon. Han innrømmet drapet, men sier det var enten hans liv eller 41-åringens. Hun skal ha kommet løpende mot ham med en heroinsprøyte. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Trenger pusterom

Unni og André er fortvilt over politiet, som ikke pågrep kvinnen de hadde siktet for overdosedrap. De føler i stedet at kjæresten ble mistenkeliggjort slik at han til slutt ikke visste hva han gjorde.

-  Jeg synes så synd på ham. Han elsket Tanya så høyt, og greier ikke å leve med at hun er borte. Han hadde gått i døden for henne, sier Unni.

I går kveld ringte den drapssiktede 21-åringen igjen til André. Han ville ikke si hvor han befant seg, men han skal ha innrømmet ienda en gang å ha drept 41-åringen.-  Han var rolig, men han trengte å få tingene litt på avstand. Han visste hva han hadde gjort, men sa det var i selvforsvar. Jeg sa at det var best hvis han bare fortalte sannheten til politiet. Det ville han gjøre, og han vil melde seg for politiet innen to uker, forteller André.

Advokat John Christian Elden, som representerer Tanja Petrussons etterlatte, bekrefter at 21-åringen også har tatt kontakt med ham.

-  Vi har snakket med ham. Han er rådet til å komme tilbake for å snakke med politiet. Vi tror han vil gjøre det, men han føler at han trenger et pusterom først, sier Elden.

Reist utenlands

21-åringen, som er norsk statsborger av pakistansk opprinnelse, er siktet for å ha drept den 41-årige kvinnen med et håndvåpen.

Dagbladet får bekreftet fra kilder med inngående kjennskap til saken at 21-åringen skal ha reist utenlands. Han er etterlyst gjennom Interpol. 41-åringen var selv siktet for uaktsomt drap på Tanja Petrusson i forbindelse med hennes overdosedødsfall i forrige uke. Hun skulle egentlig bli avhørt for forholdet i går.

-  Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng, men vi har en del jobb å gjøre i dag. Vi kan heller ikke utelukke at han er i utlandet. Vi holder alle muligheter åpne, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Det var i 23-tida natt til mandag at 41-åringen ble funnet drept. En 48 år gammel mann ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med skuddskader i mage og bein. Han ligger nå på intensivavdelingen, tilstanden er alvorlig, men stabil.

Den siktede kjæresten er en kjenning av politiet og ble nylig dømt for et narkotikarelatert forhold.

ÅSTEDET: Den 41 år gamle kvinnen ble drept i en leilighet på Torshov søndag.