Kalte regjeringen «fulle sjømenn»:

- Unnskyld

MDG-leder Une Bastholm skal aldri mer si at noen bruker penger som «fulle sjømenn». Norsk sjøoffiserforbund er skuffet over uttalelsen hun kom med tirsdag kveld, men Sylvi Listhaug er provosert.

SIER UNNSKYLD: MDG-leder Une Bastholm sa at regjeringen brukte penger som fulle sjømenn. Den falt i dårlig jord hos Norsk sjøoffiserforbund. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SIER UNNSKYLD: MDG-leder Une Bastholm sa at regjeringen brukte penger som fulle sjømenn. Den falt i dårlig jord hos Norsk sjøoffiserforbund. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MDG-leder Une Bastholm hentet fram krigstypene da regjeringspartiene og Frp ble enige om statsbudsjettet for 2021 tirsdag kveld.

- Regjeringen bruker jo milliardene som fulle sjømenn, sa hun til Dagbladet.

Sammenligningen provoserer både i Norsk sjøoffiserforbund og Frp.

- Etter vår oppfatning er dette et uttrykk som viser nedlatenhet ovenfor en yrkesgruppe som akkurat nå gjør hva de kan for å holde hjulene i samfunnet i gang under en verdensomspennende pandemi, sier Jens Folland, seniorrådgiver i Sjøoffiserforbundet, til Dagbladet.

Ber om unnskyldning

Bastholm argumenterte tirsdag kveld med at regjeringen kunne brukt penger på langt viktigere ting enn avgiftsreduksjon på alkohol og tobakk, som var Frp's største seier i forliket.

Og en slik pengebruk er uansvarlig ifølge Bastholm.

- Det er tungt å lese at partiledere bruker uttrykk som hører fortida til, og som nører opp under fordommer, legger Jens Folland til.

Sjøoffiserforbundet håper Bastholm vil beklage.

- Vi håper derfor at MDG og Une Bastholm kan ta avstand fra sin egen kommentar ved å unnskylde til sjøfolket, og at de unnlater å bruke liknende referanser i fremtiden, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer