Listhaug knallhardt ut mot Raymond og venstresiden:

- Unnskylder kriminelle og angriper politiet

Sylvi Listhaug går til frontalangrep på venstresiden og Raymond Johansen (Ap) for å være de kriminelles gode hjelpere i stedet for å støtte politiet i deres arbeid.

STOR TILLIT: Eldre- og folkehelseminister (Frp) Sylvi Listhaug har full tillit til hvordan politiet i Oslo håndterte et masseslagsmål på Bogerud 29. juli. Hun mener man må slutte å unnskylde de kriminelle ungdommene, og heller støtte politiet. Reporter på Bogerud: Jørgen Gilbrant. Reporter / Video: Madeleine Liereng. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sylvi Listhaug har sett seg lei på at venstresiden og Raymond Johansen forklarer kriminalitet og manglende respekt for politiet med fattigdom og trangboddhet.

- Politiet jobber under tøffe forhold. Da er det på tide å stå opp for politiet og den jobben de gjør, og ikke unnskylde kriminelle ungdommer. Det er på tide at ungdommene selv – og foreldrene – tar ansvar. Er man i Norge, må man tilpasse seg det norske samfunnet. Vi forventer faktisk det, sier Sylvi Listhaug, stående på Bogerud T-banestasjon i bydel Østensjø i Oslo.

Vold mot politiet

Frp-nestlederens utspill kommer i etterkant av en episode 30. juli, noen få meter fra der Listhaug møter Dagbladet.

Politiet rykket ut med 17 patruljer, koordinert fra et politihelikopter, til et masseslagsmål, men endte opp med å sikte ni personer for blant annet vold mot politiet og for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet.

I etterkant har det vært en diskusjon om politiet bidro til å eskalere situasjonen ved overdreven ressursbruk og aggressiv oppførsel i møtet med ungdomsgjengen, som i all hovedsak var ungdom med innvandrerbakgrunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer