Unnskyldte seg før jihad- reise - her er han i Jordan

Bombemannen støttet Jordan-basert imam - som var mentoren til al-Qaidas grunnlegger i Irak.

HAR FÅTT STØTTEGRUPPE: Her er bombemannen på reise i Jordan i mars i år. Foto: Privat
HAR FÅTT STØTTEGRUPPE: Her er bombemannen på reise i Jordan i mars i år. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På bildene er han pen i tøyet, med svart, elegant jakke, solbriller, vannkjemmet svart hår og grå skjorte. Han ser rett i kameraet der han poserer i fjellene omkring fire mil fra Jordans hovedstad Amman.

Før han sprengte seg selv i lufta like over klokka 17 i går, sendte selvmordsbomberen - som har en studiefortid i England, og skolegang bak seg i den lille, svenske byen der han bodde helt til det siste - et trusselbrev til Säpo og nyhetsbyrået TT.

Jihad Politiet har i dag gått langt i å sette brevet i sammenheng med bombeangrepene som fulgte få minutter etter. Det var signert med bombemannens fulle navn.

I brevet kom han med en innrømmelse: Han hadde vært på jihad-reise i Midtøsten.

Han ba sin familie om unnskyldning for at han hadde reist på feil vilkår; ifølge seg selv hadde han oppgitt at han skulle jobbe og tjene penger, i virkeligheten hadde han reist dit for å lære hellig krig.

Dagbladet er ikke kjent med om Jordan-reisen er den reisen han omtaler i trusselbrevet. Men på hans Facebook-side kommer det fram at Jordan ikke er noe fremmed land i religiøs sammenheng for svensk-irakeren seint i 20-årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer