Unnslapp døden

DIRDAL (Dagbladet): Blødende, med flere beinbrudd og store smerter ble basehopperen (19) hentet ned fra fjellveggen. Et svev på 150 meter endte i katastrofe, og hopperen var heldig som unnslapp døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde da stavangermannen kastet seg utfor Steinknuten i bygda Dirdal i Rogaland i går kveld. Kameratene hans sto på toppen og så ham forsvinne ut over kanten, og at fallskjermen løste seg ut.

Men så gikk et eller annet galt, og basehopperen ble slengt inn i fjellveggen.

I sammenstøtet brakk han både et bein og en arm og fikk andre, mindre skader. Mannen, som fyller 20 år om noen få dager, ble liggende i fjellura i over to timer mens redningsmannskapene klatret opp og forsøkte å få ham helskinnet ut.

Heldig

- Dette er forferdelig trist. Men han har såpass mange hopp bak seg at han vet det kan skje. Og dette er en sport vi er glad i, sier Vibeke Knutsen. Hun var en av de tre vennene som spent sto og ventet på å få kameraten sin ned fra fjellet.

Alle de involverte vet at det kunne ha gått mye verre.

- Ut fra omstendighetene må vi nok si at han var heldig, sier vaktsjef Per Knoph ved Sandnes politistasjon.

Omkom

19-åringen var den første av fire som skulle hoppe utfor Steinknuten ved 19-tida i går kveld. Flere hoppet fra samme sted både tirsdag og onsdag, uten at noe gikk galt.

For rundt ett år siden omkom en fjellklatrer da han falt ned fra den samme, loddrette veggen. Grunneieren er sterkt kritisk til de farefylte aktivitetene som skjer rundt husveggene hans.

REDDET: Den forslåtte basehopperen ble tatt hånd om av venner da han var i sikkerhet.