Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unnslapp flammene i siste lita

Bærumsparet Jorunn og Olav Dag Hegna unnslapp flammene i siste lita, da hytta deres forsvant i en eksplosiv brann natt til lørdag. De tror den er påsatt.

MED NØD OG NEPPE: To personer reddet seg med nød og neppe ut av hytta ved Trosbyfjorden i Bamble. Brannen er trolig påsatt. Foto: Politiet
MED NØD OG NEPPE: To personer reddet seg med nød og neppe ut av hytta ved Trosbyfjorden i Bamble. Brannen er trolig påsatt. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAMBLE (Dagbladet): - Ja, vi tror den er påsatt. Måten det brant på, og der hvor det brant, levner ikke tvil om at noen har tent på, forklarer Olav Dag Hegna til Dagbladet.

Det var kona Jorunn som oppdaget brannen. Hun våknet av at hun kjente røyklukt og en lyd hun trodde var regn. I stedet var det lyden av gnistrende treverk.

Full fyr Paret kom seg ut i bare pysjen. Det var ikke vann innlagt på hytta, så Dag Olav Hegna tok et brannslukningsapparat. Det hjalp i noen sekunder, deretter var det full fyr igjen. Pensjonisten anslår at det tok rundt et minutt før flammene gjorde det umulig å redde ut noe som helst.

Bamble brannvesen ble alarmert rundt klokken 02.00 natt til lørdag.

Da brannvesenet kom fram var det for sent å redde hytta. Derimot så det en stund ut til at en tilliggende hytte kunne bli skadet av strålevarmen.

Begynte ved bakken Det er ikke bare Olav Dag Hegna og kona som mistenker at brannen er påsatt. Politiet har også lansert den teorien ifølge TA.

Brannen begynte trolig ved en langvegg, helt nede ved bakken. Der er det verken ildsted eller elektrisk anlegg som kan ha vært årsak til noen brann.

Ifølge TA er Kripos anmodet om å bistå i etterforskningen. Hegna forteller i tillegg at etterforskere skal komme med brannhund. Trolig den samme som har deltatt under etterforskingen av brannen i Østsiden kirke i Porsgrunn.

Navngitt Dag Olav Hegna forteller at kona har fryktet for skadeverk på hytta, som følge av problemer med kjenninger. Dette er meddelt politiet, som sjekker om en navngitt person kan ha hatt noe med brannen å gjøre. Foreløpig foreligger det ikke noen ytterligere informasjon om dette sporet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media