Unnslapp igjen

De amerikanske bombeflyene fikk beskjed om at «nå har dere sjansen» til å ta Iraks president. Flere tonn bomber, 14 menneskeliv og 12 minutter senere var Saddam Hussein fortsatt i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Britiske sikkerhetskilder sier til BBC at de ikke tror Saddam Hussein er drept til tross for iherdig innsats fra koalisjonsstyrkene.

- Nå har dere sjansen

Det amerikanske bombeflyet som hadde som mål å drepe president Saddam Hussein i Bagdad i går, slapp fire satellittstyrte bomber bare 12 minutter etter at besetningen fikk beskjed om at «nå har dere sjansen», sier flyets våpenoffiser.

- Vi brukte fire våpen på målet, sa oberstløytnant Fred Swan i det amerikanske flyvåpenet på telefon fra Golfen til nyhetsbyrået Reuters i dag.

- Fra tidspunktet da vi fikk koordinatene, tok det oss 12 minutter før bombene nådde sitt mål, sa oberstløytnanten.

Swan, én av fire om bord i bombeflyet av typen B1, sa at han ikke visste hvem som befant seg i den ødelagte bygningen, men at offiseren i et amerikansk radarfly i nærheten fortalte besetningen i B1-flyet at «nå har dere sjansen til å ta Saddam Hussein».

Andre amerikanske tjenestemenn sier at etterretningsinformasjon tydet på at Saddam Hussein og hans to sønner oppholdt seg i bygningen, men at de ikke visste om den irakiske presidenten eller andre ble drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer