UNNTAKSTILSTAND:  Skjelvet til 7.0 kom ved 04.30-tiden natt til i dag lokal tid. Da dagslyset kom, fant innbyggerne i den største byen på Sørøya på New Zealand tilstander som dette over hele byen. FOTO: GARYS MONTEATH, THE PRESS/REUTERS/SCANPIX.
UNNTAKSTILSTAND: Skjelvet til 7.0 kom ved 04.30-tiden natt til i dag lokal tid. Da dagslyset kom, fant innbyggerne i den største byen på Sørøya på New Zealand tilstander som dette over hele byen. FOTO: GARYS MONTEATH, THE PRESS/REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Unntakstilstand etter jordskjelv på New Zealand

- Kunne gått mye verre hvis det ikke hadde skjedd om natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Det er erklært unntakstilstand i Christchurch, New Zealands nest største by, etter et kraftig jordskjelv natt til lørdag.

- Vi har bestemt oss for å erklære unntakstilstand i byen. Det gjør det lettere for oss å få folk ut av bygninger og om nødvendig stenge veier, sier ordfører Bob Parker i Christchurch - den største byen på Sørøya med over 370 000 innbyggere.

Ordføreren sier han er forferdet over ødeleggelsene jordskjelvet har forårsaket. Skjelvet hadde en styrke på 7,0.

Raste sammen Fasadene på flere bygninger raste sammen i skjelvet, slik at veier ble sperret og parkerte biler knust.

Skjelvet førte også til strømbrudd.

Jordskjelvet rammet byen før daggry lørdag (fredag kveld norsk tid - Christchurch ligger 10 timer foran), og ifølge sivilforsvaret kunne ødeleggelsene vært mye verre om det hadde kommet på dagen når byen hadde våknet til liv.

To menn, begge i femtiårene, ble alvorlig skadd i jordskjelvet.

(NTB-AFP).


DOWNTOWN:  Biler knust og gater stengt av raste fasader i Christchurch i dag - her i Lichfield Street, en av hovedgatene. FOTO: DAVID ALEXANDER, EPA/SCANPIX.
DOWNTOWN: Biler knust og gater stengt av raste fasader i Christchurch i dag - her i Lichfield Street, en av hovedgatene. FOTO: DAVID ALEXANDER, EPA/SCANPIX. Vis mer