Unntakstilstand i California

Frykter to svineinfluensa-døde.

SMITTEFRYKT: Meksikanske barn står ved grensen mellom California og Mexico. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Jewel SAMAD
SMITTEFRYKT: Meksikanske barn står ved grensen mellom California og Mexico. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Jewel SAMAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Californias guvernør Arnold Schwarzenegger har erklært unntakstilstand etter at 13 tilfeller av svineinfluensa er påvist i staten, melder NTB.

To personer fryktes døde som følge av smitten, men resultater fra prøvene er så langt ikke klare. Dersom svineinfluensaen viser seg å være årsaken, så vil det være første gang den tar liv utenfor Mexico hvor smitten først ble påvist. 

California grenser til Mexico i sør, og de første to bekrefta tilfellene av svineinfluensa i USA ble bekreftet i staten.

En rettsmedisinsk talsmann, Craig Harvey, sier til LA Times at Bellflower Medical Center rapporterte om en 33-åring som på søndag omkom med symptomer som kan tyde på svineinfluensa.

En annen 45 år gammel person døde 22. april. I begge tillfellene ble dødsårsaken satt til å være lungebetennelse, men myndighetene skal nå granske om de i realiteten omkom som følge av svineinfluensasmitte. 

Svineinfluensa kan utløse symptomer som minner om lungebetennelse.

Unntakstilstand er ikke så dramatisk som det kan høres ut for folk som har sett amerikanske katastrofefilmer, men erklæringen utløser ekstra ressurser fra det føderale helsedepartementet som gjør det enklere å anskaffe nødvendig utstyr og mannskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.