Unntakstilstand i Haiti

Statsminister Yvon Neptune har erklært unntakstilstand i Haiti. Situasjonen i landet er fortsatt urolig etter at Jean-Bertrand Aristide gikk av som president og dro i eksil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- For å gjenopprette ro er det blitt erklært unntakstilstand i hele landet, sa Neptune på en pressekonferanse onsdag kveld.

Opprørerne på Haiti skal nå ha bestemt seg for å legge ned våpnene. Opprørslederen Guy Philippe nektet lenge å rette seg etter kravet fra verdenssamfunnet om å avvæpne styrkene sine, men onsdag kveld ga han etter for presset.

- Vi har bestemt oss for å legge ned våpnene våre, sa Philippe på en pressekonferanse utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince.

- Fronten (opprørerne) har nå ingen menn patruljerende i gatene, la han til.

Philippe sa han la ned våpnene fordi internasjonale styrker var i ferd med å avvæpne tilhengere av Aristide. Dette ble senere tilbakevist av en amerikansk militær talsmann, som understreket at de ikke har valgt side.

Patruljerer gatene

For første gang siden Aristide flyktet fra landet og ble fløyet til Den sentralafrikanske republikk patruljerte amerikanske soldater onsdag gatene i hovedstaden Port-au-Prince. Med militærkjøretøy utstyrt med maskingevær og granatkastere kjørte soldatene inn i hovedstaden og hjalp til med å rydde gatene for utbrente biler og andre rester etter de omfattende demonstrasjonen de siste ukene. Soldatene møtte ingen motstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer