Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unntakstilstand i massakreområde på Filippinene

Panikkslagne innbyggere er på flukt i provinsen der minst 57 mennesker er drept i en politisk massakre.

AVSATT: Filippinsk politi holder vakt mens guvernøren i Manguindanao bringes inn til avhør etter massakren sør på Filippinene. Panikkslagne innbyggere var lørdag på flukt i den sørfilippinske provinsen Manguindanao, og president Gloria Arroyo innførte unntakstilstand i området der minst 57 mennesker ble drept i massakren 23. november. Massakren settes i forbindelse med et forestående guvernørvalg. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX
AVSATT: Filippinsk politi holder vakt mens guvernøren i Manguindanao bringes inn til avhør etter massakren sør på Filippinene. Panikkslagne innbyggere var lørdag på flukt i den sørfilippinske provinsen Manguindanao, og president Gloria Arroyo innførte unntakstilstand i området der minst 57 mennesker ble drept i massakren 23. november. Massakren settes i forbindelse med et forestående guvernørvalg. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Panikkslagne innbyggere er på flukt i provinsen Manguindanao sør på Filippinene, der minst 57 mennesker er drept i en politisk massakre. Myndighetene har innført unntakstilstand i området.

Lastebiler og minibusser fulle av folk strømmet lørdag ut av byen Sharif Aguak, omtrent 930 kilometer sør for den filippinske hovedstaden Manila. Samtidig var flere hundre regjeringssoldater på vei inn i byen.

- De lovlige myndighetene har fjernet de lokale styresmaktene i hele Manguindanao. Disse styresmaktene hadde sluttet å fungere, og store mengder tungt væpnede menn hadde samlet seg - det var praktisk talt et kupp, sa Filippinenes justisminister Agnes Devanadera på en fjernsynssendt pressekonferanse lørdag.

Massakren skjedde 23. november i byen Ampatuan, og lederen for den mektige Ampatuan-klanen som har styrt området i en årrekke, guvernør Andal Ampatuan senior, overga seg til myndighetene lørdag.

- Han har overgitt seg til politiet for å renvaske seg, sier major Randolph Cabangbang.

Sønnen Andal Ampatuan jr. er siktet for å ha beordret og deltatt i massakren. Den var rettet mot et følge som var på vei for å nominere en politisk rival som kandidat til det kommende guvernørvalget i provinsen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media