Unntakstilstand i Mexico

Mexicos president Ernesto Zedillo erklærte i dag unntakstilstand i de sørlige deler av landet, som noen timer tidligere ble rammet av et voldsomt jordskjelv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 16 personer mistet livet og flere hundre ble skadd i skjelvet. Hjelpearbeidere og frivillige startet umiddelbart søk i ruiner. Spesialtrenede hunder ble også satt inn i letingen etter døde og kanskje levende.

- Vi tror - selv om vi ikke kan være sikre - at en kvinne ligger innesperret her, sa en hjelpearbeider. Tre unge jenter ble like før gravd fram døde.

Myndighetene i Mexico by frykter at antallet dødsofre ville stige.

Zedillo avbrøt umiddelbart et besøk i den sørlige delstaten Quintana Roo for å reise til industribyen Puebla, som har rundt 4,8 millioner innbyggere. Industrien i Puebla, der blant annet den tyske bilprodusenten Volkswagen har en stor fabrikk, er av stor betydning for den mexicanske økonomien.

Ifølge fjernsynsstasjonen TV Azteca satt 12 personer innesperret i Pueblas rådhus, der deler av taket falt sammen da jordskjelvet rammet byen sent på ettermiddagen lokal tid. Skjelvet, som ble målt til 6,7 på Richters skala, hadde sitt episenter i området mellom Puebla og delstatene Guerrero og Oaxaca.

(NTB)