Unntakstilstand i Sjøvegan

SJØVEGAN (Dagbladet): Sivile politifolk spør ut folk på åpen gate, mens den ene politibilen etter den andre kjører sakte gjennom Sjøvegan. Det lukter av unntakstilstand, og folk sitter bak låste dører. Dette er Norges best bevoktede bygd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En beleiret bygd

Politioppbudet er stort. Alt og alle holdes under oppsikt. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene i jakten på gjerningsmannen.

- Har du sett noe mistenkelig mellom mandag kveld og onsdag morgen i forrige uke, lyder hovedspørsmålet til turister og fastboende.

Sol og sorg

- Dette har skaket opp folk, men de skal vite at vi gjør alt som står i vår makt for å oppklare saken, forsikrer lensmann Nils Johan Mikalsen. Drapet på Marie-Louise har gjort usedvanlig sterkt inntrykk på menneskene i den vesle og vanligvis så fredelige Troms-bygda. Derfor makter ikke folket helt å glede seg over sjeldne 25 plussgrader og deilig sommervarme. Sola skinner, men folket sørger.

Idyllen er brutt av en grusom erkjennelse, politiets massive nærvær minner alle og enhver om at Sjøvegan nylig er påført et gapende sår: En respektert kvinne er drept, og ingen vet hvordan eller hvorfor.

Rykteflom

For lokalbefolkningen er det en uutholdelig tanke at en kaldblodig drapsmann kanskje går løs blant dem.

Udåden er det store samtaleemnet, et kriseteam er parat til å hjelpe, men de fleste søker fellesskap og samhold hos hverandre eller på den lokale kafeen. De vet at påkjenningene vil bli enorme dersom det tar tid før saken oppklares. Eller enda verre: At saken aldri blir oppklart.

De mange ubesvarte spørsmålene og politiets tilbakeholdenhet gir grobunn for spekulasjoner. Derfor finner blant andre ordfører Astrid Tunheim grunn til å advare mot rykteflommen mot bestemte miljøer i kommunen.

Lokalpolitikerne har nå besluttet å drøfte den tragiske saken på et ekestraordinært formannskapsmøte.