Unntakstilstand i Tbilisi

Innført av presidenten etter omfattende demonstrasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Georgias president Mikhail Saakasjvili har innført unntakstilstand i Tbilisi, landets hovedstad.

Det melder NTB etter at tusener av mennesker i seks dager har protestert mot presidenten.

Ifølge BBC har det georgiske politiet i dag brukt tåregass og vannkanoner mot demonstrantene. 250 av dem skal ha blitt fraktet til sykehus med skader.

En georgisk TV-kanal som støtter opposisjonen, ble tidligere i dag tatt av lufta etter å ha meldt at georgiske spesialstyrker stormet hovedkontoret til kanalen.

Saakasjvili var en av heltene bak den såkalte roserevolusjonen i 2003, da den mangeårige georgiske presidenten og tidligere sovjetiske utenriksministeren Eduard Shevardnadze måtte gå av. I dag mener imidlertid demonstrantene at Mikhail Saakasjvili er en autoritær leder og krever hans avgang.

I en TV-sendt tale til folket i den tidligere sovjetrepublikken i dag, anklager den sittende presidenten Russland for å stå bak opptøyene i Tbilisi. 

- Landet står overfor en svært alvorlig trussel om uro, sier han, ifølge BBC.

POLITI MOT DEMONSTRANTER: Opprørspolitiets front mot demonstrantene tidligere i dag, da menneskemengden ble drevet vekk fra parlamentet i den georgiske hovedstaden Tblisi. Både vannkanoner og tårgass skal ha blitt brukt. Foto: SCANPIX
POLITI MOT DEMONSTRANTER: Opprørspolitiets front mot demonstrantene tidligere i dag, da menneskemengden ble drevet vekk fra parlamentet i den georgiske hovedstaden Tblisi. Både vannkanoner og tårgass skal ha blitt brukt. Foto: SCANPIX Vis mer