Kampen om makta

- Unntakstilstand mellom LO og borgerlige partier foran valg

- Men ellers samarbeider vi godt, sier statsminister Erna Solberg (H).

TREPARTSSAMARBEID: NHO-sjef Kristin Skogen Lund (t.h) og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i samtale med statsminister Erna Solberg. I dag samles de i Folkets Hus til 50 årsfeiring av LO-lederen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TREPARTSSAMARBEID: NHO-sjef Kristin Skogen Lund (t.h) og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i samtale med statsminister Erna Solberg. I dag samles de i Folkets Hus til 50 årsfeiring av LO-lederen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag deltok statsministeren på feiringen av LO-leder Hans-Christian Gabrielsens 50 årsdag i Folkets Hus. Hit kom selvsagt også Ap-leder Jonas Gahr Støre, men alle partilederne og toppene i arbeids- og næringsliv er invitert. Trepartssamarbeidet og den norske modellen i norsk arbeidsliv ble hyllet.

Da Gabrielsen ble valgt til ny LO-leder på kongressen i mai, gjorde han det klart at hans viktigste jobb i år er å bidra til et nytt flertall slik at Erna Solberg blir skiftet ut som statsminister.

- Samarbeider godt

Solberg har likevel takket ja til invitasjonen.

- Jeg har stor respekt for alle som er LO-ledere, og Hans-Christian Gabrielsen er en hyggelig mann. Så er det slik at hvert fjerde år, sånn cirka fem måneder før stortingsvalget, blir det en unntakstilstand i forholdet mellom LO og borgerlige partier. Etter det finner vi fram til godt samarbeid. Vi har blant annet funnet fram til gode løsninger i kampen mot arbeidskriminalitet, sier Solberg til Dagbladet.

Skal Høyre vinne valget, må partiet hente velgere fra den andre blokken, gjerne kalt lillavelgere. Solberg har ikke tenkt å gi opp kampen om LO-medlemmenes stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer