Unntakstilstand på grunn av storbrann i Canada

Den canadiske provinsen Alberta har erklært unntakstilstand på grunn av den store skogbrannen som herjer landets viktigste oljeregion.

VOLDSOM SKOGBRANN: Politi ser på mens skogbrannen herjer i Alberta i Canada. Nå har myndighetene erklært unntakstilstand. Foto: REUTERS/Topher Seguin
VOLDSOM SKOGBRANN: Politi ser på mens skogbrannen herjer i Alberta i Canada. Nå har myndighetene erklært unntakstilstand. Foto: REUTERS/Topher Seguin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fort McMurray (NTB-DPA): De 88.000 innbyggerne i byen Fort McMurray har alle flyktet fra flammene, og over 1.600 bygninger er blitt ødelagt. Brannmannskapene er langt unna å ha kontroll, og det fryktes at forholdene vil bli enda verre.

Den største utfordringen er de sterke vindene i området, men også de varme og tørre værforholdene er en krevende faktor, sier Chad Morrison i Albertas brannvesen. Han sier at de venter at brannen vil «utfordre brannmannskapene utover kvelden» onsdag.

Det ble kaotisk da titusenvis av innbyggere i Fort McMurray skulle evakueres samtidig tirsdag kveld, men så langt er ingen mennesker verken omkommet eller skadd på grunn av brannen.

- Jeg håper virkelig vi kan si det samme på slutten av denne dagen, sier den lokale brannsjefen Darby Allen.

Onsdag ettermiddag hadde brannen spredd seg til et område på 100 kvadratkilometer. Den har ført til massive ødeleggelser på alt fra bensinstasjoner og vannverk til vanlige boliger i Fort McMurray, som er den største byen i Canadas viktigste region for utvinning av oljesand. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer