Unntakstilstand på Krim. All elektrisitet er borte

Strømforsyningene ødelagt av eksplosjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge nyhetsbyrået Tass er det nå erklært unntakstilstand for Krim-halvøya, som i fjor ble annektert av Russland, på grunn av alvorlige strømbrudd. 

- I forbindelse med at strømforsyningen er forstyrret, er det besluttet å innføre unntakstilstand, heter det i en uttalelse fra Aleksej Fridman ifølge NTB. Han er visesjef for Krim-kontoret i Russlands katastrofedepartement.Ifølge Telegraph bor det omlag to millioner innbyggere på halvøya. De er nå helt uten strøm etter at minst en eksplosjon ødela de siste strømforsyningene.

Det er nå bare nødgeneratorer som holder de mest essensielle tilbudene som sykehus igang.

Fram til fredag var det fire separate strømforsyningslinjer mellom Ukraina og Krim, men allerede fredag ble to av dem ødelagt. Like etter midnatt i natt ble de to resterende sabotert.Det er foreløpig uvisst nøyaktig hvem som står bak sabotasjone, men ifølge den britiske avisa hadde aktivistene lagt igjen ukrainske flagg på åstedet.

Mye kan tyde på at myndighetene visste at dette kom til å skje, for allerede fredag gikk de ut og oppfordret befolkningen til å gå til anskaffelse av batterier, og å hamstre vann og andre nødvendige forsyninger.Pro-ukrainske aktivister har opprettholdt en blokkade av Krim den siste måneden, og har oppfordret den ukrainske regjeringen til å stoppe all levering av mat til halvøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer