Protestene fortsetter etter politidrap på sjubarnsfar:

Unntakstilstand, tåregass, skyting og flere skadde i natt i Charlotte

Minnemarkering utviklet seg til gateslag.

KAOS: Charlotte i North Carolina er i unntakstilstand etter de store opptøyene som oppsto etter at sjubarnsfaren Keith Lamont Scott ble skutt og drept av politiet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Opptøyene som fulgte da politiet skjøt og drepte den afroamerikanske sjubarnsfaren Keith Lamont Scott (43) i Charlotte, North Carolina på tirsdag, har fortsatt i natt.

Under opprørets andre natt har tåregass blitt brukt, borgermesteren har erklært unntakstilstand, og det har vært en rekke alvorlige voldsepisoder.

Kritisk skadd

«Fire politioffiserer skadet under demonstrasjon. Alle ikke livstruende», meldte politiet i Charlotte-Mecklenburg klokka kvart over ti i går kveld, altså grytidlig på morgenen i dag norsk tid.

Blant de etterfølgende meldingene er en fra signaturen Cadmus, som har lagt ut et dramatisk bilde av politifolk i drivende tåregass, med teksten «glad alle vil komme hjem i kveld».

Akkurat det er ikke sikkert. En person skal være kritisk skadd, ifølge BBC etter en hendelse «sivil mot sivil».

UNNTAKSTILSTAND: Charlotte i North Carolina er erklært i unntakstilstand, etter store opptøyer. Her blir en CNN- reporter dyttet ned på bakken. Video: CNN Vis mer Vis mer

Unntakstilstand

Sent i går kveld hadde opptøyene blitt så voldsomme at guvernøren i North Carolina erklærte unntakstilstand.

Han sendte også inn Nasjonalgarden for å spre grupper av demonstranter. Ifølge nyhetsbyrået AP har noen av disse demonstrantene angrepet reportere og andre, knust vinduer og startet småbranner i byen som er den største i delstaten North Carolina.

Opptøyene i natt begynte med en minnemarkering, men den tok en mindre fredelig retning da grupper skilte seg ut og gikk mot sentrum av byen.

Voldsspiral

Ifølge AP var det som utløste nattas voldsspiral at en demonstrant ble skutt og kritisk skadd - men ikke av politiet ifølge representanter for byens myndigheter.

CNN er blant mediene som har fulgt nattas opptøyer minutt for minutt, med videoer og øyenvitneskildringer.

«Jeg var midt inne i det. (...) Folk fant hva som helst de kunne bruke for å knuse vinduer. Det var galskap. Politiet fyrte av en masse gummikuler og tåregass mot mengden og mengden trakk seg tilbake. Men etterpå dekket de til munn og nese med tørklær og dro tilbake», fortalte vitnet Zach Locke sent i går kveld.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer