Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unødig frykt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Regjeringen vil innføre lovforbud mot politisk reklame i fjernsyn, men vil tillate det i radio. Slik markerer kulturministeren sin prinsipielle holdning til reklame i eteren, samtidig som hun glatt og rolig ser bort fra at regjeringen faktisk har en stor kommisjon i arbeid for å vurdere ytringsfrihetens plass i det norske systemet. Siden kommisjonens innstilling vil foreligge allerede før sommerferien, kan det ikke være tidsnød som er motivet. Derimot kan det jo tenkes at kommisjonen vil gå imot regjeringens syn på politisk og livssynsmessig reklame i TV, og dermed kan det bli tyngre å argumentere for innskrenkningene som regjeringen vil beholde.
  • Regjeringens forslag er uttrykk for en formynderholdning som er på vikende front. Som ytring er ikke politisk reklame mer skadelig enn andre politiske ytringer. Det totale politiske diskusjonsklimaet vil til enhver tid sørge for motvekt og utdyping av de overforenklede budskap som er reklamens form.