«Unødvendig» å fengsle scenestormeren, men han får fortsatt ikke gå

Fordi påtalemyndigheten anker avgjørelsen om å slippe ham fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Oslo tingrett besluttet fredag ettermiddag at det er unødvendig å fengsle Adán Cortés Salas, som onsdag stormet Nobelpris-scenen idet Malala og Kailash tok imot sine fredspriser. Likevel får han ikke gå.

Holdes fengslet Dagbladet er tilstede i tingretten, der meksikaneren møtte opp i sal 127 omlag 25 minutter etter den planlagte tida.

Retten ser ikke grunn til at Adán holdes fengslet, og kaller det «unødvendig». De ber derfor 21-åringen om å heller melde seg for politiet daglig.

*Saken oppdateres.

- Adán Cortés Salas løslates mot daglig meldeplikt inntil retten eller politiet bestemmer noe annet, men ikke utover 19. desember 2014, sier tingrettsdommeren.

Enn så lenge smilte Adán stort. Smilet ble raskt borte da påtalemyndigheten valgte å anke avgjørelsen.

Det gjør at Cortés likevel ikke blir løslatt i dag. Cortés holdes derfor fengslet til anken er behandlet av lagmannsretten.

- Det er friheten min det handler om, men jeg får bare vente, jeg forstår og respekterer avgjørelsen. Jeg skal respektere alle avgjørelsene som tas av myndighetene, slik jeg har gjort helt siden jeg ble pågrepet, sier Adán til Dagbladet etter at rettsmøtet er over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer