«Unødvendig å si du skal utføre en kamp som allerede gjøres»

Terror- og islamekspert skuffet over norsk islamdebatt.

SKAL FORHINDRE TERROR: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) jobber kontinuerlig med å forhindre terroraksjoner i Norge - og i utlandet. Her er det Delta (politiets beredskapstropp) som trener på Fornebu. Foto: Lise Åserud/Scanpix
SKAL FORHINDRE TERROR: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) jobber kontinuerlig med å forhindre terroraksjoner i Norge - og i utlandet. Her er det Delta (politiets beredskapstropp) som trener på Fornebu. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forsvarets forsvarsinstitutts seniorforsker Brynjar Lia er ikke imponert over presisjonsnivået til norske politikere når de uttaler seg om Norges raskest voksende religion, islam.

Begreper som islam, radikal islam, ekstremisme, kvinneundertrykking, hijab, terror og kjønnslemlestelse blir brukt om hverandre. - Det går ikke an å sause alt sammen, sier Lia.

Bekjempe hva?Tidligere denne uka skapte Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg bråk da han erklærte krig mot radikal islam i Norge.

- Men det finnes også andre ekstremistiske utslag enn radikal islam, som for eksempel kjønnslemlestelse og tvangsekteskap. Den som ikke mener dette er ekstreme handlinger, får rekke opp hånden, sa Kolberg til NTB tirsdag.

Stortingspresident Thorbjørn Jagland kritiserte så Kolberg for å blande altfor mye sammen - og kalle det radikal islam.

- UnødvendigFFI-forsker Lia mener Kolbergs kamp mot radikal islam er lite oppsiktsvekkende. Politiets sikkerhetstjenste (PST) definerer radikal islam som følger: Bevegelser som er villige til å bruke vold for å nå sine politiske mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer