Erna Solberg og Bent Høie om Molde-ordførerens utspill:

- Unødvendig bidrag i debatten

Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie uttaler seg om Molde-ordførerens Oslo-kritikk.

- UNØDVENDIG BIDRAG I DEBATTEN: Det mener statsminister Erna Solberg. Foto: NTB
- UNØDVENDIG BIDRAG I DEBATTEN: Det mener statsminister Erna Solberg. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 103 000 +759
innlagt280 -1
døde 687 +3
påvist smittet 135 000 000+748.0K
døde 2 920 000 +13.5K
Se mer

Statsminister Erna Solberg kommenterer for første gang Høyre-ordfører Torgeir Dahl i Moldes kritikk av Oslos coronahåndtering.

I et innlegg på Facebook understreker hun at Oslo har hatt det tøffere enn andre, og at regjeringen stiller seg bak den nye innstrammingene.

- Kommuner over hele landet gjør en god jobb med å slå ned lokale utbrudd. Men det er ingen tvil om at Oslo over tid har hatt det tøffere enn andre, skriver hun, og fortsetter:

- Jeg mener utspill som setter by og land opp mot hverandre er unødvendige bidrag i coronadebatten. Derfor mener jeg utspillet fra Moldes ordfører Torgeir Dahl blir et unødvendig sidespor. Dette står vi i sammen – og skal komme ut av sammen.

Høie: - Unødvendig debatt

Helseminister Bent Høie (H) understreker at det er et utspill fra ordfører Dahl som Helse- og omsorgsdepartementet ikke har hatt noe med.

- Dette er et utspill fra Dahl og en debatt jeg synes er helt unødvendig. Vi står i denne situasjonen sammen og skal komme oss ut av denne situasjonen sammen, sier Høie til Dagbladet.

Høie ønsker også å understreke at Oslo har stått i en tøff situasjon lenge.

- Jeg opplever at kommunene er kjempeflinke til å håndtere lokale utbrudd og Oslo har gjort - og gjør - en kjempejobb. Oslo har hatt en større belastning fordi de har stått i denne situasjonen lenger enn andre byer. Selv om det er tøft andre steder også, må vi erkjenne at det har vært en større belastning for Oslo som har hatt større smitte gjennom høsten og nyåret. Det synes jeg alle skal anerkjenne, sier Høie.

Dahl sa til VG at Oslo ikke klarer å gjøre jobben med å få ned smitten skikkelig og at innbyggerne ikke klarer å følge reglene.

Bent Høie sier følgende om uttalelsen:

- Jeg oppfatter at Torgeir Dahl har nyansert dette. Jeg synes det er en helt unødvendig diskusjon. Dette er noe vi står i sammen og det bringer oss ikke framover å ha denne debatten.

Status vaksinasjon Full oversikt

835 970 (15.6%)i Norge har fått dose nr 1
295 358 (5.50%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer