Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unødvendig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kverna til fru Justitia maler langsomt. Denne gangen gjelder det tidsrommet fra dom er falt til domfelte innkalles til soning. Politiet i Oslo opplyser at det tar to måneder å informere, arkivere og ellers behandle en avsagt dom. Først da kan den sendes over til fengselsvesenet som innkaller til soning. På samme måte som uforsvarlig lange varetekter virker som tillegg i straffen uten hjemmel i loven, er det en ekstra belastning at behandlingen av en avsagt dom tar mer enn åtte uker. Det er nok et bidrag til å undergrave respekten for påtalemakt, politi og domstoler. Det er en mager trøst at det var verre før.
  • Nå sier Oslo-politiet til Aftenposten at det er mulig å korte ned på tida man bruker på å ferdigbehandle avsagte dommer. Det er selvsagt gledelig, men det reiser også spørsmålet om hvorfor man da ikke allerede har gjort det som er mulig for å korte ned på denne tida.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media