VARMT: Det skal bli unormalt varmt over hele landet den kommende uka. Enkelte steder kan temperaturene stige opp til 15 varmegrader. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
VARMT: Det skal bli unormalt varmt over hele landet den kommende uka. Enkelte steder kan temperaturene stige opp til 15 varmegrader. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Unormal varme brer seg over landet denne uka

Blir opp mot 10 varmegrader i både Oslo og Tromsø, men Bergen får det varmest.

Forrige uke var det fram med votter og superundertøy, men ifølge meteorolog Kristin Seter kan de nå legges fint tilbake på hylla igjen.

Denne uka er det nemlig ventet stigende temperaturer i hele Norge. Vanligvis trekker november gradestokken ned på blå halvdel, men starten av den siste høstmåneden dette året kan minne mer om vår.

Ifølge Seter er det unormalt varmt for denne tida på året.

Sol på Vestlandet

Meteorologen forteller at temperaturene kan stige til 10 grader i Oslo og i Tromsø. Her kan det også forventes gråvær og tåke, mens på Vestlandet kan temperaturene stige ytterligere.

- Det blir finere vær på vestsida, og spesielt mot kysten, sier Seter.

Varme luftmasser har allerede begynt å strømme nordover, og meteorologen opplyser til Dagbladet at Bergen har 12 varmegrader allerede søndag.

Stiv kuling i sør

Østlandet og Nord-Norge må dermed belage seg på gråvær og varmegrader, mens Vestlandet får sol og de aller høyeste temperaturene.

På Sørlandet derimot, kan det bli tøffere.

- Det blir mye vind i Agder og Rogaland, og det kan bli stiv kuling på kysten, sier meteorologen.

FORRIGE UKE: Snøværet forrige uke førte til vanskelige kjøreforhold på Østlandet. Her ser vi en buss med problemer opp Sognsveien i Oslo. Nå er snøen borte for lengst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORRIGE UKE: Snøværet forrige uke førte til vanskelige kjøreforhold på Østlandet. Her ser vi en buss med problemer opp Sognsveien i Oslo. Nå er snøen borte for lengst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Kaldere på onsdag

Mens Østlandets høye temperaturer vil holde seg til helga, vil det i Nord-Norge endre seg fra midten av uka.

- I nord blir det kjøligere allerede onsdag igjen, sier Seter.

Fram til onsdag vil gradestokken holde seg forholdsvis lik i hele landet, mellom 10-12 varmegrader.

- Det blir relativt varmt hele denne uka, og spesielt onsdag på Vestlandet, sier meteorologen.

Ikke mer snø

Forrige uke skapte snøfallet kaos, og i løpet av tirsdag forrige uke ble det meldt 10 centimeter med snø på Østlandet og i Telemark. Den forsvant like fort som den kom.

Denne uka ser det ikke ut som det blir noe mer snø med det første, verken i sør eller nord.

- Er snøen langt unna?

- Ja, foreløpig så ser det sånn ut, men det kan jo endre seg fra helga av, konstaterer Seter.

Storm melder varmest

Både Yr.no, Storm.no og Pent.no melder høyere temperaturer enn vanlig i landet. Høyeste temperaturen i hovedstadsområde er det Storm som melder, med 10 grader på onsdag.

I Kristiansand melder både Pent og Storm at det blir 10 varmegrader onsdag. Høyeste temperatur i Tromsø melder Storm, med 9 grader mandag.

Alle værtjenestene er enige om enda høyere temperaturer i Bergen enn i resten av landet på 10 varmegrader jevnt over. Onsdag ser ut til å bli den aller varmeste dagen i den ellers så regntunge byen, og igjen er det Storm som melder høyest med 15 varmegrader.