Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Unormalt høy aktivitet

Fjorårets hyttetomtsalg på Høgevarde på Norefjell ble det beste på åtte år for grunneier Trond Gunnerud. Nå er det gitt grønt lys til utbygging av inntil 1.200 nye tomter.

 Høy aktivitet:  Så langt i år har det vært høy aktivitet i hyttemarkedet. Her fra Høgevarde på Norefjell. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Høy aktivitet: Så langt i år har det vært høy aktivitet i hyttemarkedet. Her fra Høgevarde på Norefjell. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi må tilbake til 2007 for å finne et år med tilsvarende godt salg, sier grunneier Trond Gunnerud til Finansavisen.

Sammen med de tre andre grunneierne Hans, Erik og Georg Gulsvik eier han selskapet Høgevarde. De står bak utbygging og salg av hyttetomter på Høgevarde på Norefjell. I tillegg bygger de noen hytter for salg, men det er salg av tomter de primært har satset på.

Med 46 solgte tomter i fjor, ble 2015 det beste året de har hatt på åtte år. I antall solgte tomter er fortsatt rekordåret 2006, med 60 tomtesalg.

- Hvordan har prisutviklingen på tomtene vært de siste årene?

- Ganske flat. Prisene falt i 2008 og 2009, så tok de seg litt opp igjen, før det var et lite fall igjen i 2013. I 2014 og 2015 har prisene gått litt opp igjen, sier Gunnerud til Finansavisen.

Sterk start på året Etter et sterkt fjorår, har 2016 også startet veldig bra, forteller Gunnerud. Nå venter han stor aktivitet i vinterferieuken som begynner denne helgen.

- Det var unormalt høy aktivitet rundt jul og i januar. Vi har solgt seks tomter så langt i år, og jobber med flere salg. Vi regner med stort salg i vinterferien, sier han til avisen.

I fjor hadde selskapet driftsinntekter på 32 millioner kroner, mot 25,7 millioner året før. Resultatet før skatt endte på fem millioner i fjor, mot tre millioner året før.

Dermed bedret resultatmargingen seg fra 12 til 16 prosent fra 2014 til 2015.

- Alt vi solgte i fjor vil ikke slå inn i regnskapet for 2015, da oppgjøret for en del av disse først skjer i år, forteller Gunnerud.

I fjor ble det ikke tatt ut utbytte.— Vi tar ut veldig lite utbytte og prøver i stedet å investere i området her.

Flere nyheter - Ikke selg eiendom! Solgte 47 leiligheter på én formiddag Solgt etter kraftig priskutt

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media