Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unormalt mange fallskader i Oslo så langt i år

Legevakta i Oslo har så langt i år fått inn 48 fotgjengere med fallskader i døgnet på grunn av glatte fører. 38 prosent av disse har fått påvist bruddskader.

GLATT: Etter en unormalt kald, snørik og fuktig vinter med stedvis dårlig brøyting er det hålkeføre og dype hjulspor i mange gater på Østlandet. Her fra Majorstua i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GLATT: Etter en unormalt kald, snørik og fuktig vinter med stedvis dårlig brøyting er det hålkeføre og dype hjulspor i mange gater på Østlandet. Her fra Majorstua i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store svingninger i temperaturen de siste ukene har ført til ekstremt glatte veier i hovedstaden og i store deler av landet for øvrig.

– Det har vært en hektisk start på 2018. Vi har rundet 1.800 fotgjengere som har falt på vei og fortau hittil i år, og vi har bare kommet så vidt inn i februar, så dette er et høyt tall, sier avdelingsoverlege Knut Melhuus ved Oslo skadelegevakt til NRK.

Melhuus sier de vanligste bruddskadene er håndleddsbrudd som følge av at folk tar seg for når de faller.

Også Akershus universitetssykehus har merket en markant økning, spesielt når det gjelder hoftebrudd. Direktør Inge Skråmm ved ortopedisk klinikk sier det har blitt operert 94 hoftebrudd i årets første måned.

– Det er høyt, sier han. Snittet for en vanlig måned er 60 operasjoner, forteller han.

I Oslo er det blitt strødd om lag 22.000 tonn med grus på glatte veier så langt denne sesongen. Det er mer enn noen annen vinter Bymiljøetaten har tall for.

Joakim Hjertum, seksjonsleder for veiforvaltningen, sier etaten kunne prioritere å brøyte gjennom fortere, men legger til:

– Vi har kontrakter som er dimensjonert for normalvintre, ikke disse store, tunge snøfallene, som kan komme mer og mer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!