Halloween: Flere steder i landet har politiet vært opptatt med å holde styr på halloween-fester, men i Finnmark var det derimot bare god stemning. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
Halloween: Flere steder i landet har politiet vært opptatt med å holde styr på halloween-fester, men i Finnmark var det derimot bare god stemning. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Halloween:

Unormalt mye bråk i Oslo og bombevest i Bergen. Halloween skaper hodebry for politiet

- Akkurat hva det skyldes er litt vanskelig å si, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To ganger i løpet av lørdag kveld måtte bergenspolitiet aksjonere mot Halloween-feirende som – ifølge politiets ståsted, og trolig ifølge Norges lover – har gått altfor langt hva antrekk angår.

- Først var det et vitne som observerer en bil i sentrum, der et automatvåpen stikker ut på passasjersiden foran. Bilen parkerer, og vitnet ser en person som har pistol i buksa og maskingevær langs siden, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til Dagbladet.

- Personen går inn på et utested. På bakgrunn av dette iverksetter vi en del tiltak. Det viser seg å være lekevåpen, som vi nå har tatt beslag i. Personen er anmeldt, sier Magnussen og slår fast:

- Selv om det er halloween er ikke dette bra i det hele tatt.

Bombevest

Det samme mener politiet kan sies om en person de foreløpig ikke har fått kontakt med.

- Vi har fått melding om en person som gikk med bombevest på Torgallmenningen. Det er heller ikke bra, sier Magnussen og poengterer:

- Det er snakk om et offentlig sted her.

- Mer bråk enn vanlig

Også andre steder i landet har festdeltakere skapt hodebry for politiet i løpet av Halloween-helgen. I Oslo har de opplevd flere hendelser enn vanlig.

- Det har vært mer fyll og bråk enn det som er vanlig en natt til søndag i oktober og november. Vi har hatt mange hendelser med slåssing og fyll i sentrum, men heldigvis har ingen blitt alvorlig skadd, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen.

- Akkurat hva det skyldes er litt vanskelig å si. Det kan ha en sammenheng med at det er mye folk på byen, og at noen kanskje har skjenket seg litt ekstra.

Avsluttet fester

I Nordland erkjenner politiet også at det har vært en del bråk, blant annet ble de nødt til å avslutte en Halloween-fest.

- Vi har avsluttet en del fester. Det har vært en del bråk, erkjenner operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Fred Leirvik.

Blant annet avsluttet de en halloween-fest i Stokmarknes med 200-300 festdeltakere.

- Vi har vært opptatt i hele natt, konstaterer han.

I Finnmark har politiet vært til stede og sjekket arrangementer flere steder, men der var det bare god stemning, ifølge operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Lars Rune Hagen.

- Vi har bare møtt hyggelige folk som har vært ute på arrangement, det er ikke noe som tilsier at det har vært noe bråk, sier han.

Twitter-meldinger

Blant de mange Twitter-meldingene politiet har skrevet i natt, har de aller fleste dreid seg om vold, ordensforstyrrelser og overstadig beruselse. Her er et utdrag fra noen av dem:

- Hønefoss: Vi har avsluttet en støyende halloween-fest i nærheten av sentrum etter klager, skriver politiet i Nordre Buskerud og følger opp seinere på kvelden:

- Vi er på en halloween-fest i Ål hvor det har vært en kranglete gjest.

- Mye fyll og ordensproblemer i Ski og omegn. Politiet har mer enn nok å gjøre, mye på grunn av halloween, skriver Follo-politiet.