Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uønsket i politiet

Sykepleier og glamourmodell Cathrine Aschim er for sexy til å bli politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cathrine Aschim (28) fra Brandbu hadde et brennende ønske om å bli politi. Derfor søkte hun politihøgskolen.

Men til tross for bakgrunnen som sykepleier, plettfri vandel og god fysikk var hun ikke ønsket.

- Først nektet de meg å komme til opptaksprøver. Først etter at advokaten min (John Christian Elden) klaget for meg, fikk jeg møte til fysiske tester og intervju, sier den 28-åringen som er kjent fra Tv-serien «Robinson-ekspedisjonen 2008» og som glamourmodell.

Politihøgskolen har brukt flere forskjellige argumenter for nekte henne plass på skolen.

Vigrid-påstander - Jeg ble først forklart at det å være glamourmodell kunne sammenlignes med det å ha vært medlem av den høyreekstremistiske organisasjonen Vigrid. Det ble også hevdet at jeg hadde for dårlige karakter for å komme inn på skolen, sier Aschim.

De fysiske testene klarte glamourmodellen med glans, til tross for at hun måtte gjennomføre testene med avrevne leddbånd i ankelen.

- Jeg synes det er for ille at noen i politiet mener jeg er uegnet til å være politi, fordi jeg er stolt over kroppen min. Jeg skammer meg ikke over min karriere som glamourmodell. Bildene er «fräsche», og jeg har ingen problemer med dem, sier Aschim.

DYREVERN:: - Det mest vågale jeg har gjort er en annonse for PETA, sier Cathrine Aschim (28). Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
DYREVERN:: - Det mest vågale jeg har gjort er en annonse for PETA, sier Cathrine Aschim (28). Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Også i selve intervjuet med opptaksnemnda blelettkledde bildene av henne trukket fram.

- En av kvinnene i nemnda viftet med et av bildene. Jeg skjønner ikke hva bildene hadde med mitt ønske om å bli politi, sier den 28 år gamle sykepleieren.

Advokat John Christian Elden har bistått Aschim i prosessen mot politihøgskolen.

- Det er sjelden jeg opplever en slik uprofesjonell behandling fra et offentlig organ, sier advokat Elden.

Fungerende rektor Nina Skarpnes ved politihøgskolen mener politihøgskolen gjorde rett som nektet glamourmodellen opptak ved politihøgskolen.

- Beklager - Jeg beklager de saksbehandlingsfeil søkeren har vært utsatt for. Men årsaken til at hun fikk avslag var at opptaksnemnda mente kandidaten ikke var skikket til å komme inn på skolen, sier fungerende rektor Nina Skarpnes.

Politihøgskolen har gitt flere begrunnelser på avslaget. Men i brev datert 6. august i år heter det:
«Søkeren ble ikke funnet egnet på bakgrunn av følgende punkter:»
«Yrkesmotivasjon, refleksjion om politirollen og selvinnsikt».

 - UPROFT:  Advokat John Christian Elden karkateriserer politihøgskolens behandling av Cathrine Aschim som uprofesjonell.
Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
- UPROFT: Advokat John Christian Elden karkateriserer politihøgskolens behandling av Cathrine Aschim som uprofesjonell. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

Men i samme brev skriver også opptaksnemndas leder Gro Rossehaug:
«For orden skyld vil nemnda opplyse om at søkeren har en karriere som glamourmodell».

Det blir også vist til at Aschim skal være mistent/implisert i flere straffesaker.

Dagbladet får bekreftet at Aschim har plettfri vandel og ikke er dømt eller siktet i straffesaker.

UTEN UNIFORM: Cathrine Aschim (28) får ikke komme inn på politihøyskolen fordi opptaksnemda mente hennes fortid som glamourmodell ikke passet i politiet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
UTEN UNIFORM: Cathrine Aschim (28) får ikke komme inn på politihøyskolen fordi opptaksnemda mente hennes fortid som glamourmodell ikke passet i politiet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media