Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uønsket i Telenor

Få timer etter at brasilianske Ana Carmelia dos Santos Ribeiro (25) fikk jobb i kantina til Telenor Media, ble hun oppringt igjen av vikarbyrået Manpower: Beklager, du kan ikke få jobben likevel, fordi Telenor ikke ansetter utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen har bodd i Norge i halvannet år, har oppholds- og arbeidstillatelse og snakker flytende norsk. Hun har blant annet jobbet som servitør, og har hatt en rekke jobber etter at hun kom til Norge.

- Det stemmer at Ana ikke fikk jobben fordi hun var utlending. Jeg tror det har en sammenheng med sikkerhetsbestemmelsene i Telenor, forteller personalkonsulent Ellen Skorpen i Manpower.

Hun har også tidligere hørt om mennesker som ikke får jobb i Telenor på grunn av statsborgerskapet sitt.
- Vi har selvsagt ingen regler om at utlendinger ikke får jobbe hos oss. Da vår kantineansvarlige snakket med Manpower var han usikker på om kantinepersonalet trengte sikkerhetsklarering, og han ville sjekke dette med personalsjefen, som var syk i går, sier informasjonssjef Cecilie Melland i Telenor Media.

- I dag vil vi ringe til Manpower og ønske Ana og alle andre utenlandske vikarer velkommen til Telenor. Dessuten vil vi informere alle med ansettelsesansvar i bedriften om at utlendinger kan jobbe her, sier Melland.
Likevel er mange jobber i Telenor-konsernet stengt for folk med utenlandsk bakgrunn. Alle som har tilgang til viktig informasjon og tekniske anlegg trenger sikkerhetsklarering, som er vanskelig å få hvis du ikke er norsk statsborger med plettfri vandel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!