Trump ydmyket av forgjengere under minneseremoni for John McCain

Uønsket Trump ydmyket i senator John McCains minnegudstjeneste

Frakjent all ære av to tidligere presidenter og John McCains datter - uten engang å få navnet sitt nevnt.

McCAINS AMERIKA: «John McCains Amerika har ikke noe behov for å bli gjort stort (great) igjen, fordi Amerika alltid var stort», sa John McCains datter Meghan under en minnegudstjeneste i dag - med en klar referanse til Donald Trumps slagord om å gjøre Amerika «great again». Foto: NTB Scanpix/Reuters/Chris Wattie
McCAINS AMERIKA: «John McCains Amerika har ikke noe behov for å bli gjort stort (great) igjen, fordi Amerika alltid var stort», sa John McCains datter Meghan under en minnegudstjeneste i dag - med en klar referanse til Donald Trumps slagord om å gjøre Amerika «great again». Foto: NTB Scanpix/Reuters/Chris Wattie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uønsket og uten å bli nevnt ved navn ble president Donald Trump gjentatte ganger ydmyket under minnegudstjenesten for senator John McCain i Washington Cathedral lørdag morgen.

- Så mye av vår politikk, vårt offentlige liv, vår offentlige tale, kan virke lite og ondsinnet og smålig, sa Trumps forgjenger Barack Obama, uten at noen var i tvil om hvem han siktet til.

Mens Obama og forgjengeren George W. Bush markerte avstand til Donald Trumps verdier og tenkesett, twitret den sittende presidenten om frihandelsavtalen NAFTA som han truer med å droppe hvis han ikke får det som han vil.

- Amerika skryter ikke

McCains datter Meghan McCain snakket om sin far som en som virkelig representerte amerikansk storhet, og var hevet over «billig retorikk fra menn som aldri kommer nær det offeret han ga så villig.»

Både dette og mye annet av Meghan McCains tale var uuttalte stikk til Donald Trump, som i motsetning til krigshelten John McCain på ulike måter unngikk å avtjene militærtjeneste:

«Amerika skryter ikke, fordi hun ikke har noe behov for å gjøre det», sa hun til stor applaus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer