Uønsket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To lærere ved Rudolf Steinerskolen i Moss kom i Dagbladet i sommer med skarp kritikk av skolens praksis og ideologi. Man kan være enig eller uenig i de to lærernes utlegning av antroposofisk tenkning. Lærernes kritikk av skolens underlige praksis som arbeidsgiver har imidlertid skolen selv gitt godt med næring til i ettertid. De to lærerne har fått klar beskjed om at de ikke er ønsket som lærere etter at de beskrev bekymringsverdige forhold i et intervju og en kronikk i Dagbladet.

Maria Strømmen fikk sparken. Kristin A. Sandberg beskrev i sin kronikk hvordan kritiske lærere forsvinner: «Igjen sitter en indre kjerne av antroposofiske eller ikke-mælende ansatte som skjøtter et menighetslignende indre liv.» Sandberg fikk nylig beskjed om at innholdet i hennes kronikk gir grunnlag for å bringe arbeidsforholdet til opphør. En mer fornuftig konklusjon ville nok være å bruke kronikken som utgangspunkt for en nødvendig debatt om Rudolf Steinerskolens praksis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer