Uorganiserte bedrifter avslutter streik

Transportbedrifter som ikke er medlem av NHO er nå i ferd med å inngå tariffavtaler med sjåførene og dermed avslutte streiken i sine bedrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB) undertegnet som den første av de uorganiserte bedriftene en ny tariffavtale med Rutebilarbeiderforbundet og Transportarbeiderforbundet onsdag formiddag. Avtalen er en blåkopi av den avtalen som ble inngått i NSB Biltrafikk-konsernet.

For JVB og datterselskapet JVB Tur betyr det at sjåførene i gjennomsnitt får drøyt 10 kroner timen. 75 sjåfører organisert i de to transportforbundene er tilbake i jobb i dag. Skoleruter, lokalruter, langruter og turbusser er på hjul igjen.

Også uorganiserte Lunds Bussruter i Østfold har sagt de vil inngå en tariffavtale som er en blåkopi av NSB-avtalen. Ytterligere to andre busselskaper utenfor arbeidsgiverorganisasjo nen Transportbedriftenes Landsforening (TL) i NHO har meldt interesse for å droppe den såkalte TL-avtalen til fordel for NSB-avtalen for å få en slutt på streiken.

Fagforbundene er svært fornøyde med utviklingen, og hevder at alle de titalls uorganiserte bedriftene vil gå inn på NSB-avtalen i tur og orden. Selv om TL har de fleste bedriftene i sine medlemsbøker, mener fagforbundnene at de uorganiserte bedriftenes aksept av NSB-avtalen har stor betydning.

(NTB)