Coronasmitte på Eidsvoll:

- Uoversiktlig situasjon

Smittetallet i Eidsvoll er økende. Nå har en beboer på Vilberg helsetun ukjent smittekilde.

ØKENDE SMITTE: På Villa Skaar Valstad sykehjem har 19 av 23 beboere fått påvist corona den siste uka. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ØKENDE SMITTE: På Villa Skaar Valstad sykehjem har 19 av 23 beboere fått påvist corona den siste uka. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det rapportert om 16 nye smittetilfeller det siste døgnet i Eidsvoll. Ved sykehjemmet Villa Skaar Valstad i Eidsvoll er 19 av 23 beboere smittet, og på Vilberg helsetun ble det rapportert om et tredje smittetilfelle onsdag.

Den smittede på Vilberg helsetun er en beboer i underkant av 70 år. På sykehjemmet har allerede to beboere og to ansatte fått påvist coronavirus den siste uka.

Beboeren har imidlertid ikke bodd på samme avdeling som de to andre smittede, og smittekilden er foreløpig ukjent. Smitten ble påvist etter at vedkommende ble innlagt på sykehus, skriver Romerikes Blad.

- At det er smitte fra to ulike hold, gir også en mer uoversiktlig situasjon. Beboeren som er innlagt, skal ikke ha vært i nærkontakt med andre beboere, sier Vidar Roseth, virksomhetsleder ved Vilberg helsetun til Romerikes Blad.

MYE FOLK: Over 1000 elever møtte opp på privatisteksamen i Lillestrøm onsdag morgen. Foto/video: Privat/NTB/Google Vis mer

Smitten er koplet

Denne uka har tre personer dødd av coronavirus i kommunen - alle var beboere på Villa Skaar.

Smitten på de to sykehjemmene er imidlertid koplet, fordi en ansatt har jobbet på begge sykehjemmene i samme periode.

Det er en egen avdeling for smittede på begge sykehjemmene.

Torsdag vedtok kommunestyret i Eidsvoll nye smitteverntiltak som gjelder fram til 1. desember.

Blant annet skal reisende i kollektivtransporten bruke munnbind, også på stasjonsområder. Det er også begrensning på 20 personer i private sammenkomster på offentlige steder og i leide lokaler, og 50 personer ved innendørs arrangementer.

Folkehelseinstituttet hadde torsdag registrert 291 dødsfall i forbindelse med coronapandemien i Norge. Det er ikke klart om dødsfallet i Eidsvoll er inkludert i dette tallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer