Mutasjon påvist i Lier:

- Uoversiktlig situasjon

Lier kommune har påvist sitt andre tilfelle av den britiske mutanten. Til forskjell fra det første tilfellet, er smitteveien nå ukjent.

- UOVERSIKTELIG: Kommuneoverlege Ingrid Bjerring i Lier kommune. Foto: Lier kommune
- UOVERSIKTELIG: Kommuneoverlege Ingrid Bjerring i Lier kommune. Foto: Lier kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Personen som fredag har fått påvist den britiske mutasjonen, har direkte tilknytning til ni andre personer som tidligere har testet positivt for corona. Det er derfor grunn til å tro at hele denne gruppen er smittet av den muterte varianten, skriver Lier kommune i en pressemelding fredag.

- Ukjent

Kommuneoverlege Ingrid Bjerring omtaler situasjonen som uoversiktlig.

- I det forrige tilfellet var smitteveien trolig knyttet til innreise fra utlandet. I det nye tilfellet er smitteveien ukjent, sier Bjerring.

- Nå gjør vi en utvidet sporing. I dette samarbeider vi med Folkehelseinstituttet og Drammen kommune.

Det nye tilfellet av britisk mutasjon har så vidt kommunen vet ingen tilknytning til tilfellet som ble påvist tidligere denne uka.

Omfattende testing

Klyngen på ti smittede har forbindelser til Tranby skole, Frognerlia - et behandlingstilbud innen rus og psykisk helse - og Bama.

Mange personer som fra før har vært i karantene skal nå testes, blant annet fire klasser ved Tranby skole og deres familier.

- Ved mistanke om den engelske varianten inkluderes hele husstanden til hver nærkontakt. Det medfører at svært mange nå skal teste seg i helga. Vi jobber derfor med å oppskalere testkapasiteten fredag, lørdag og søndag, sier Bjerring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer