UVANLIG DAG PÅ JOBBEN: UP-betjenten som stoppet en bil som kjørte for fort på fastlandet i Karmøy kommune fikk en litt uvanlig natt på jobben da han stoppet en bil der en kvinne hadde startet fødselen. (Illustrasjonsfoto)
UVANLIG DAG PÅ JOBBEN: UP-betjenten som stoppet en bil som kjørte for fort på fastlandet i Karmøy kommune fikk en litt uvanlig natt på jobben da han stoppet en bil der en kvinne hadde startet fødselen. (Illustrasjonsfoto)Vis mer

UP-betjenten skulle bare stoppe en bil som kjørte for fort

Men så oppdaget han at en fødsel var i gang...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da en patrulje fra Utrykningspolitiet (UP) stanset en bil som kjørte over fartsgrensen på fastlandet av Karmøy kommune, var det alt annet enn en vanlig rutinestopp.

- Det viste seg raskt at det var en fødsel som var i gang, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Blålys-fødsel Da betjenten forsto at årsaken til fartsovertredelsen var en fødsel, bestemte politibetjenten seg for heller å eskortertere paret trygt inn til sykehuset i full fart og med blålys.

- Politiet kjørte foran og passet på at paret kom trygt fram til sykehuset. Det var en trivelig hendelse, og de var godt fornøyd med politiets hjelp, sier Utne-Reitan.

Sykehuset ble varslet om paret via politiets kanaler og en jordmor var klar da følget kom frem, opplyser politiet.

Klokka tre i natt fikk paret en sønn.

Fra før av har de to gutter som nå blir storebrødre, opplyser politiet.

Takket politiet - Guttens far har takket politiet for utmerket service. Det var kjekt at patruljen kunne være til hjelp, mener Utne-Reitan.

Politiet har bestemt seg for å ikke reagere med verken forenklet forelegg eller anmeldelse på fartsovertredelsen.

- Vi viser skjønn og ser på totaliteten. Det var en beskjeden overtredelse uten farlige situasjoner. Hvis dette hadde vært en alvorlig stor fartsovertredelse med farlige trafikksituasjoner, hadde det hele vært annerledes.