Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UP: Færre fartsbøter med høyere 110-fartsgrensa

- Fort nok.

HASTIG: Kopstad-Gulli på E18 i Vestfold er blant strekningene hvor hastigheten til 110 km/t. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HASTIG: Kopstad-Gulli på E18 i Vestfold er blant strekningene hvor hastigheten til 110 km/t. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utrykningspolitiet (UP) har skrevet ut færre fartsbøter etter at fartsgrensen på E18 gjennom Vestfold ble hevet til 110 kilometer i timen.

Etter fem måneder med 110 på flere strekninger av europaveien gjennom Vestfold tyder mye på at denne fartsgrensen holder for de aller fleste.

- Det ser ut til at vi nå har færre fartsovertredelser enn tidligere. For oss virker det som 110 kilometer i timen er fort nok. Går det fortere, tror jeg folk opplever fartsfølelse som ubehagelig, sier distriktsleder for UP i Vestfold og Telemark til NRK.

Så langt har det heller ikke vært en eneste dødsulykke på veien etter oppjusteringen av fartsgrensen. Ifølge tall fra Statens vegvesen har gjennomsnittshastigheten på den nye strekningen økt med tre kilometer i timen.

- Det er ikke mye. Nå er det selvfølgelig forskjell på høyre og venstre felt. Trafikken går fortere i venstre felt, men i snitt er det ikke mer enn tre kilometer i timen det har økt med, sier Rødø.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 134877799


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling