UP-kolleger: - Du må gjerne tanke igjen

Bensin på dieselbil - siden har han ikke vært ved pumpene.

BENSIN ELLER DIESEL ? En politibetjent ved UP i Møre og Romsdal og Trøndelag ble straffet for en bommert på jobb. Her får han instruksjon. Foto: up_midtnorge Snapchat/Jostein Sletten, DBTV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utrykningsbilen fra UP Midtnorge begynte å hoste og harke, gå i rykk og napp 10-12 kilometer etter start fra Trondheim.

Utrykningspolitiets mann bak rattet svingte inn til veikanten og stoppet motoren. Det var det lureste på vei til fartskontroll denne formiddagen.

En bergingsbil fikk UPs havarerte stasjonsvogn på henger og tilbake til Trondheim og verksted.

Årsak til kollapsen på den ganske så feilfrie Volkswagen Passat'en: UPs svært så trafikk- og motorkyndige utrykningssjåfør hadde fylt bensin på dieselbilen.

SPESIALKAKE: Havarert UP-bil under slep på forseggjort kake hos Utrykningspolitiet i Møre og Romsdal og Trøndelag. Foto: up_midtnorge Snapcaht.
SPESIALKAKE: Havarert UP-bil under slep på forseggjort kake hos Utrykningspolitiet i Møre og Romsdal og Trøndelag. Foto: up_midtnorge Snapcaht. Vis mer

Og nå fredag var det klart for domskommentarer og «soning» i UP-regionens interne domstol: synderen spanderer kake på kollegene.

- Han måtte tåle endel vitsing og kommentarer. Stemningen var god, sier en UP-kollega som var på kakefesten i Trondheim.

Etter tanketabben - med større konsekvenser enn å bytte sennep med bringebærsyltetøy på wienerpølse - har UP-kolleger lagd en kort instruksjonsvideo om forskjellen på bensin og diesel på drivstoffpumper over det ganske land.

- Bensin på dieseltank - hva skjedde ?

- Jeg hadde kjørt MC med bensinmotor på jobb i seks måneder. Dette var første dagen med bil igjen. Jeg tok bensinpistolen på pumpa av rein refleks, sier tjenestemannen i 30-årene til Dagbladet etter kakeslabraset.

Han er ved godt mot etter kollegenes kommentarer. Han avstår fra navn og bilde for ikke å avlede oppmerksomheten når han er ute i oppdrag i alvorlig ærend.

Bakeren hadde fått en spesiell bestilling med bilde av UP-bilen bak bergingsbilen på marsipanlokket.

- De likte både kaka og bildet. Noen sa med glimt i øyet at jeg gjerne måtte tanke feil igjen. For da blir det mer tabbekake.

- Har du fylt drivstoff på tjenestebiler siden dette bomskuddet ?

- Nei, det er kollegaen i bilen som har tatt seg av det, gitt. Men jeg skal jobbe denne helgen, og da blir det en ny tur til pumpene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer